Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bivša zvijezda juventusa

Slavni nogometaš ima novi posao: Radit će skupocjene satove, objasnio je zašto su nogomet i satovi slični

Nakon velike nogometne karijere slavni švicarski nogometaš postao je urarski pripravnik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Punih sedam godina Stephan Lichtsteiner vrijedno je obavljao posao na desnom boku Juventusa; uvijek pravovremen i pouzdan, baš poput švicarskog sata.

Upravo satovi i jesu velika strast te švicarske moderne nogometne legende. Lichststeiner, danas 37-godišnjak, odlučio se nakon mirovine baciti u urarske vode.

Postat će pripravnik u Maurice de Mauriacu, proizvođaču skupocjenih satova, gdje će naučiti od nule sastaviti luksuzni, skupocjeni sat.

"Nogomet i satovi su slični. Prosječni obožavatelj nogometa ne shvaća koliko su važni suptilni taktički detalji. Često je potrebno zavrnuti mali šaraf za veliki efekt, i u nogometu i u satovima", rekao je.

gol expired Englezi u nevjerici zbog Mamića, počela je i sprdnja: "Luda priča iz Hrvatske" divider

"Neće mi biti velika promjena, i igranje obrane u nogometu i satovi su umjetnost", smatra popularni Swiss Express.

"Ovo je svijet koji sam uvijek volio i o kojem sam htio znati sve. Želim naučiti zanat: kako sad radi, kako ga rastaviti i sastaviti. Nadam se da ću dobiti puno znanja o ovome. U Švicarskoj je ono na posebno visokoj razini", rekao je Lichtsteiner.

Osim za Juve, Lichtsteiner je igrao za Grasshopper, Lille, Lazio, Arsenal i Augsburg, u kojem se umirovio prošle godine. Za Švicarsku je odigrao 108 utakmica, po čemu je treći u povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider