Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije na dva kiksa

Legenda Bayerna kritizirala Kovača, on mu odgovorio: ''Odjednom se sve propitkuje''

Bivši suigrač iz Bayerna kritizirao je Kovača nakon dvije utakmice bez pobjede.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bayern je upisao dva uzastopna kiksa u Bundesligi. Nakon mršavih 1:1 protiv Augsburga na domaćem terenu, prvaci su izgubili od Herthe u Berlinu i prepustili vrh tablice Borussiji Dortmund.

Dva slabija rezultata bila su dovoljna za pojavu prvih kritika na račun Nike Kovača. Stefan Effenberg, legendarni njemački nogometaš i bivši igrač Bayerna, kritizirao je za Sport1 Kovačeve rotacije. Effenberg smatra da Kovač previše rotira.

''Rotacije su u redu, ali samo povremeno. Postoje faze u sezoni u kojima bi se Bayern trebao držati prve momčadi. Rotacije se trebaju uvesti oko Božića kad se igrači vraćaju s reprezentativnih obaveza. Situacija u Bayernu nije takva da treba promijeniti pet-šest igrača'', rekao je.

Kovač najavio povratak pobjedama u Ligi prvaka

Kovačev odgovor nije trebalo dugo čekati. Bivšem suigraču Effenbergu odgovorio je na press-konferenciji uoči susreta s Ajaxom u Ligi prvaka u utorak.

''Svaki dan sam s momčadi, meni je lakše procijeniti treba li rotirati. Pobijedimo sedam utakmica i sve je u redu. Sad kada dvije nismo pobijedili, sve se propitkuje. Da nisam rotirao, pitali bi zašto neki igrač ne igra'', rekao je Kovač.

Bivši hrvatski izbornik najavio je povratak pobjedama u Ligi prvaka.

''Momčad je poraz uznemirio, očekujem i nadam se reakciji. Mi smo Bayern i igramo doma, želimo u toj utakmici poslati poruku'', rekao je. Utakmica Bayerna i Ajaxa na rasporedu je u utorak od 21:00 sat.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider