Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liverpool na Etihadu

Stari prvak dočekao novog s počastima: Špalir i dugačak pljesak Građana za Redse

Sudbina je tako htjela, kao po nekom scenariju da stari prvak morat dočekati novog... Utakmica je u tijeku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obećano, učinjeno. Pep Guardiola najavio je da će njegova momčad prirediti šampionski doček novom prvaku Liverpoolu. Građani su na svojem Etihadu dočekali Redse u špaliru. 

Priredili su im dugačak pljesak. Nema što, sportski, i gospodski. Prava je šteta da se Premierliga igra pred praznim tribinama zbog poznatih razloga. Ne sumnjamo da bi pljeskao cijeli stadion.

gol expired Pašalić otvorio put do supervažne pobjede, Atalanta gazi prema Ligi prvaka divider

Sudbina je tako htjela, kao po nekom scenariju da stari prvak morat dočekati novog u prvoj utakmici nakon potvrde naslova. Manchester City je u prošlom kolu izgubio kod Chelseaja i na taj je način omogućio Liverpoolu da matematički osigura naslov prvaka. Prva sljedeća Liverpoolova utakmica bila je baš protiv Cityja, i to baš u Manchesteru, u gradu u kojem obitava njegov, povijesnog gledajući, najveći rival.

"Zaslužili su to, imali su sjajnu sezonu, bili su najbolji. Imali su veću želju od nas, mljeli su od početka prvenstva, dok smo mi prosipali bodove. Mogu im samo čestitati“, kazao je Guardiola.

Liverpool je prekinuo post dugačak tri desetljeća. Prije ove sezone zadnji put bio je prvak 1990. Redsi su prvi put prvaci Engleske otkako su klubovi tadašnje engleske Prve lige (Football League First Division) odlučili raskinuti s Football Leagueom i formirati Premierligu.

gol expired Svjetski i europski prvak popljuvao sve redom u Barci: "Koga se boji Griezmann? Dječaka od metar i pol koji je napola autističan!?“ divider

Naravno, motiv su bila televizijska prava i lukrativni ugovor od milijardu funti. Odluka je pala u veljači 1992., a prva sezona elitne engleske lige pod današnjim nazivom odigrana je 1992./1993. Prvi prvak bio je Manchester United. Upravo u toj sezoni veliki Liverpoolov rival osvojio je prvi naslov prvaka nakon 1967. Bio mu je to ukupno osmi naslov, dok ih je Liverpool tada imao 18.

Naposljetku je Manchester United pod vodstvom Alexa Ferugosna došao do dvadesetog naslova, a Liverpool sada ima 19. Kako stvari stoje, lako je moguće da će Liverpool u sljedećih nekoliko godina opet preuzeti vodstvo.

Četvrti slučaj koronavirusa u HNL-u

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider