Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvojica su još uvijek tu

Stao je čudesan niz: Italija izgubila u kvalifikacijama nakon 11 godina

Kako stvari stoje, Azzurri će plasman na Svjetsko prvenstvo tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Italije potopljena je sinoć na Santiago Bernabeuu i plasman na Svjetsko prvenstvo gotovo sigurno će tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Tri kola prije kraja Azzurri su u skupini G tri boda iza vodeće Španjolske koja ima i znatno bolju gol-razliku. S obzirom da se upravo gol-razlika gleda kao prvi kriterij u slučaju istog broja bodova, jasno je kako bi se pravo čudo moralo dogoditi da Španjolci ne budu prvi u ovoj skupini, tim više što su već odigrali oba susreta s Talijanima.

U prijevodu, igrači koje vodi Gian Piero Ventura lagano se mogu pripremati za dva dodatna kvalifikacijska ogleda u studenom.

Sami poraz Talijana od Španjolske i nije tolika vijest koliko je nevjerojatan podatak da je to njihova prva izgubljena utakmica u kvalifikacijama za velika natjecanja nakon čak 11 godina.

Bilo da se radi o lovu na svjetska ili europska prvenstva, Talijani su kroz zadnja četiri kvalifikacijska ciklusa (prije aktualnog) plasman na velike smotre osiguravali bez izgubljene utakmice.

Francuzi željni osvete slavili na krilima Govua i Henryja

Posljednja reprezentacija koja ih je pobijedila bila je Francuska, 6. rujna 2006. u Saint-Denisu, u sklopu kvalifikacija za Euro koji se 2008. igrao u Austriji i Švicarskoj.

Francuzi su bili silno željni osvete za gubitak finala SP-a u Njemačkoj iste godine. Azzurri su kao svjetski prvaci stigli u Saint-Denis, ali su izgubili 3:1. Jedini gol za Italiju postigao je Alberto Gilardino dok je dva za Francusku zabio Sidney Govou, a jednog Thierry Henry.

Gianluigi Buffon i Daniele De Rossi jedina su dvojica talijanskih igrača koji su igrali i sinoć na Santiago Bernabeuu i prije 11 godina u spomenutom porazu od Francuza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider