Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''GDJE SAM TO DOŠAO?''

Stanić otkrio je li dinamovac ili hajdukovac: Opisao scenu kad je zbog Mamića predsjednik Dinama bježao preko ograde

Mario Stanić bio je gost vlastite emisije.

Mario Stanić (Foto: Nova TV)

Proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac, član brončane generacije Vatrenih iz 1998. godine, Mario Stanić ispričao je nekoliko zanimljivih stvari iz vlastite karijere u emisiji (Ne)uspjeh prvaka koju je i vodio do posljednje epizode kada ga je zamijenio njegov suigrač iz reprezentacije, Goran Vlaović.

Stanić je početkom 90-ih igrao za Dinamo, a prije nekoliko godina bio je u Hajduku kao kreator sportske politike.

Upitan je o tome je li dinamovac ili hajdukovac.

''Ja sam željovac! U Dinamu sam bio 11 mjeseci i bilo mi je predivno, ali onom dijelu sebe, odnosno svoje obitelji, koji su više hajdukovci. Recimo da sam 60:40 posto za Hajduk'', rekao je Stanić koji je u Dinamo stigao iz sarajevskog Željezničara.

''Zbog rata nismo mogli doći ni do kakvih dokumenata i onda je UEFA dala proglas da nogometaši iz ratnih područja mogu igrati s izbjegličkim statusom. Tada sam se vratio u Hrvatsku i stigao u Dinamo.''

No, nije se dugo zadržao jer je htio igrati u jačoj ligi. Ali, kaže da to nije jedini razlog.

''Htio sam igrati u Europi, ali jedan je razlog moga odlaska bila i ona ružna scena kad su Zdravko Mamić i Ćiro Blažević došli u klub pa je predsjednik Šoić bježao preko ograde. Tada sam osjetio da nisam na pravom mjestu, zapitao se gdje sam došao. U Želji smo svi razmišljali kako je Dinamo gospodski klub i uređen, a onda vidiš drugu realnost i rekao sam menadžeru Naletu da idem bilo gdje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider