Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se?

Srušen je rekord Lige prvaka postavljen u Zagrebu kada je Dinamo primio sedam komada

Mohamed Salah novi je najbrži strijelac hat-tricka u povijesti Lige prvaka.

Mohamed Salah (Foto: Afp)

Liverpoolovu zasad lošu sezonu obilježile su i dvije nevjerojatne pobjede. Krajem kolovoza Bournemouth je izgubio čak 9:0 na Anfieldu. No ta visoka pobjeda samo je zamaskirala loša izdanja momčadi Jurgena Loppa.

Sada je u Ligi prvaka sa 7:1 teško stradao Rangers u Glasgowu koji je čak vodio 1:0. Utakmicu je obilježio hat-trick Mohameda Salaha koji je ušao s klupe u drugom dijelu te zabio tri komada u razmaku od samo šest minuta i 12 sekundi.

To je novi rekord Lige prvaka kada govorimo o najbrže postignutom hat-tricku, to jest najmanjem razmaku od prvog do trećeg pogotka. Da stvar bude još luđa, sva tri puta mu je asistirao isti igrač, Diogo Jota.

Salah skinuo Gomisa iz Zagreba

Ovaj je rekord zanimljiv i po tome što ga je dosad držao francuski nogometaš Bafetimbi Gomis. Postavio ga je prije 11 godina, 7. prosinca 2011. godine na Maksimiru. Radi se naravno o onoj neslavnoj utakmici Dinama kada je od Lyona izgubio 7:1.

Trebalo je Gomisu za taj hat-trick na Maksimiru dvije minute više nego Salahu u Glasgowu.

Sjećamo se kako su se tada čak iz Ajaxa, kojem nije pasala visoka pobjeda Lyona zbog borbe za prolazak skupine, čak i žalili UEFA-i da istraži utakmicu zbog navodnog namještanja. Naravno da namještanja nije bilo već je momčad Krune Jurčića imala katastrofalnu večer.

Što se Salaha tiče, on je postao i rekorder po broju golova među afričkim igračima u Ligi prvaka. Sada ima jedan više od Didiera Drogbe i 12 od Eto'oa.

Hoće li nova visoka pobjeda Redsa biti tek još jedan bljesak protiv objektivno slabijeg protivnika ili će Liverpool nakon sedmice početi pobjeđivati u seriji, vidjet ćemo već za vikend kada na Anfield stiže Manchester City.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider