Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči velikog dvoboja

Srpska javnost u šoku poslije izjava ukrajinskog trenera

Trener Dinamo Kijeva Oleksandr Šovkovski otvorio je dušu uoči europskog okršaja s Partizanom.

Oleksandr Šovkovski (Foto: Profimedia)

Srpska je javnost u šoku nakon jučerašnjih izjava trenera Dinamo Kijeva Oleksandra Šovkovskog. Uoči utakmice s beogradskim Partizanom Šovkovski je iznio svoje nezadovoljstvo zbog odlaska momčadi Partizana u Rusiju na pripreme za početak naredne sezone:

"Dobra večer. Uz vaše dopuštenje, želio bih dati malu izjavu. U potpunosti podržavamo zakone UEFA-e i načela poštene igre, uvijek iskazujemo poštovanje prema našim protivnicima, pokazujemo to na terenu, kao i prije, tijekom i nakon utakmice. Vi dobro znate da je naša država u ratu već tri godine..."

"S čuđenjem smo reagirali na odlazak Partizana u Moskvu..."

"Svakodnevno naši ljudi i djeca gube živote pod ruskim udarima i raketama. Naš se klub ne odvaja od naroda Ukrajine, kontinuirano podržavamo svoje branitelje i one koji su stradali od ruske agresije u ovom teškom trenutku."

"S čuđenjem smo reagirali na odlazak Partizana u Moskvu na prijateljski, 'bratski' turnir, gdje su odigrali niz utakmica protiv lokalnih klubova i iskazali solidarnost s onima koji protiv nas vode agresivni, ekspanzionistički rat, uništavaju naše gradove i sela, uzimaju živote i ranjavaju naše ljude i djecu."

"Ovo je posebno zabrinjavajuće s obzirom na jasnu odluku UEFA-e da isključi ruske klubove iz svih međunarodnih natjecanja u Europi, rezoluciju donesenu odmah nakon početka agresije punih razmjera. Namjerno smo se suzdržali od davanja bilo kakvih javnih izjava o ovom pitanju kako bismo izbjegli izazivanje razdora uoči utakmice."

"Ove postupke smatramo neprijateljskima..."

"Međutim, s obzirom na sve navedene okolnosti, prisiljeni smo odbiti sva službena događanja. Naš stav temelji se isključivo na postupcima Nogometnog kluba Partizan koji je doputovao na turnir u zemlju koja napada i ubija građane našeg naroda. Ove postupke smatramo neprijateljskima prema našem klubu i našoj zemlji."

"Unatoč svemu što sam rekao, momčad ostaje potpuno fokusirana na pripreme i željna je pokazati profesionalnost koju želimo prikazati u utakmici protiv Partizana, striktno poštujući pravila UEFA-e, fair play i integritet. Molim da se ne vraćamo na ova pitanja. Neću odgovarati na pitanja vezana za ovo. Odgovarat ću samo na pitanja koja se tiču ​​momčadi i pripreme za ovu utakmicu", zaključio je Šovkovski.

Ingrid Oliveira (Foto: AFP/Instagram)) Raste uzbuđenje u olimpijskom selu: Seks-maratonka stiže na Igre u Pariz divider

Kiteboarding Ovaj se Hrvat nada medalji u Parizu, a javnost ga još nije dobro upoznala: "Svi to vjeruju..." divider

Ivan Rakitić u Splitu Evo kad bi Ivan Rakitić mogao debitirati za Hajduk divider

Edin Džeko Bivši veznjak Hajduka o dolasku Rakitića: "Puno očekuju od njega, a čak i ako dovedu Džeku, bit će slabiji od Dinama..." divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL