Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči otvaranja Lige prvaka

Srbi u strahu najavljuju: "Torcida dolazi na Marakanu nakon 33 godine, sprema li se kaos u Beogradu?"

Uoči prve utakmice Lige prvaka Crvene Zvezde s Benficom, srpski mediji plasirali su priču kako bi se Torcida mogla pojaviti u Beogradu.

Torcida (Foto: Duje Klaric)

Za razliku od ostalih srpskih klubova u europskim natjecanjima, Crvena Zvezda uspješno je odradila kvalifikacije te izborila nastup u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Svi ostali srpski predstavnici ispali su u kvalifikacijama, a jedini klub koji igra u Europi osim Zvezde je TSC Bačka Topola. Oni su se kvalificirali za Konferencijsku ligu nakon 8-1 poraza od Maccabi Tel-Aviva u play-offu za Europsku ligu.

"Sprema li se kaos u Beogradu, Torcida dolazi..."

Zvezda je u povijesnom novom ždrijebu Lige prvaka izvukla Barcelonu, Inter, Milan, Stuttgart, PSV, Young Boyse, Monaco i Benficu. Veliki okršaji za navijače srpskih prvaka, ali njihovi mediji poseban fokus stavili su na domaći okršaj s Benficom.

Telegraf.rs objavio je članak s naslovom: "Sprema li se kaos u Beogradu? Torcida Split prvi put nakon 1991. dolazi na Marakanu, a evo koji je razlog".

Na prvi pogled zbunjujuća izjava s obzirom na to da je Hajduk ispao od Ružomberoka u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, međutim, srpski portal ponudio je objašnjenje.

Razlog je taj što je navijačka skupina Benfice "No Name Boys" u dobrim odnosima s Torcidom od 1994. godine, a na utakmicama Benfice često se mogu vidjeti obilježja Hajduka.

Tragična priča koja je zbližila Torcidu i No Name Boyse

No Name Boysi osnovani su 4. ožujka 1992. godine nakon nesuglasica s drugom navijačkom skupine Benfice, "Diabos Vermelhos".

Grupa je vrlo tajnovita, nemaju istaknute vođe, web-stranicu ni otvoreno članstvo, a s Hajdukom ih je zbližila tragedija nakon utakmice Lige prvaka između Benfice i Hajduka.

Jedan kombi s nekoliko navijača Benfice, zbog nesretnog trenutka nepažnje i umora, je skrenuo s puta i sletio u provaliju gdje su svoje živote su izgubili troje navijača Benfice.

Nekoliko mjeseci nakon njihove smrt, grupa Torcidaša odlučila im je odati počast uputivši se kombijem u Lisabon. Tamo ih je ovacijama sa tribina dočekalo pedesetak tisuća navijača na Estadio da Luzu.

Srbi upozoravaju: "Torcida bi mogla stići u Beograd"

Tako je rođeno prijateljstvo između Torcide i No Name Boysa koje traje i danas, a Srbi tvrde kako bi se Torcida mogla pojaviti u Beogradu 19. rujna kada Zvezda ugosti Benficu:

"No, ono što zabrinjava jest da bi sada Torcida mogla stići u Beograd zajedno s navijačima Benfice na utakmicu sa Zvezdom, a znajući dosadašnju povijest događanja između navijača Zvezde i Hajduka postoji opasnost od incidenata.

Čak i da Torcida kao skupina ne dođe organizirano, moglo bi se očekivati ​​da će doći podskupine ili određene skupine, kao i da će se neka njihova obilježja naći na tribinama navijača Benfice."

Na startu Lige nacija Portugal u gostima pa Poljska u Osijeku:

Ukupno glasova:

Victor Osimhen Na pomolu senzacionalan transfer: Jedan od najboljih svjetskih napadača stiže u Galatasaray! divider

Roberto Martinez i Zlatko Dalić Izbornik Portugala uoči okršaja s Hrvatskom: "Oni žele isprati gorak okus s Europskog prvenstva" divider

Halil Umut Meler Nokautiran i cipelaren: Vatrenima protiv Portugala sudi sudac poznat po stravičnom incidentu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sretan rođendan španeru Vatrenih i 'plavoj devetki'! 🥳

Hvala ti za one trenutke protiv Brazila, uz želju da se iznenađenje slične magnitude dogodi i sutra na Allianz Areni... 🥳😍🇧🇷
Još jedna zanimljivost iz derbija... ✅️⚽️
Navijačka prepucavanja... 😂⚽
UŽIVO Povijesni event u Sferi: UFC 306 na najatraktivnijoj lokaciji na svijetu, produkcija će biti deset puta skuplja nego inače

Uključite se u prijenos >>> https://rb.gy/m8ji5a