Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Napao ga bivši predsjednik

Nokautiran i cipelaren: Vatrenima protiv Portugala sudi sudac poznat po stravičnom incidentu

Hrvatska reprezentacija otvara novu sezonu Lige nacija u četvrtak protiv Portugala, a sada je poznato i tko će suditi okršaj u Lisabonu.

Halil Umut Meler (Foto: Profimedia)

Hrvatska reprezentacija ponovno je u akciji po prvi puta nakon bolnog ispadanja od Italije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Vatreni započinju novu kampanju u Ligi nacija okršajem s Portugalom u Lisabonu.

Susret koji će biti u prijenosu na Novoj TV i Gol.hr-u, odigrat će se u četvrtak s početkom od 20:45, a uoči utakmice poznato je i tko će dijeliti pravdu u Lisabonu.

Sudac će biti 38-godišnji Turčin Umut Meler. U akciji ga se moglo vidjeti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj gdje je sudio dvije utakmice u grupnoj fazi te okršaj Engleske i Slovačke u osmini finala.

Meler je jedan od standardnih sudaca u turskoj Super Ligi, a mnogi će ga se sjetiti po kontroverznom incidentu u Turskoj krajem prošle godine

Nokautiran i cipelaren nakon utakmice u Turskoj

U remiju Ankaragucua i Rizespora, nakon što je odsvirao za kraj utakmice, predsjednik domaćeg sastava Faruk Koc napao je i nokautirao Mulera.

Nakon što je pao na pod, turski sudac je dodatno napadnut od još dvojice napadača koji su ga cipelarili na podu. Meler je u konačnici završio u bolnici s ozljedom jagodične kosti, ali na sreću bez težih fizičkih posljedica.

Incident je zgrozio tursku do te mjere da je prvenstvo privremeno prekinuto, a predsjednik Ankaragucua je doživotno izbačen iz nogometa.

S druge strane, Muler koji je inicijalno objavio kako više neće suditi nakon tog incidenta, ponovno je bio na terenu već mjesec dana nakon, a od tada je sudio važne utakmice u UEFA europskim natjecanjima.

Na startu Lige nacija Portugal u gostima pa Poljska u Osijeku:

Ukupno glasova:

Juan Cordoba Sudačka komisija se oglasila: Osijek na Poljudu nije oštećen, a evo što kažu o mogućem crvenom za igrača Dinama divider

Mario Kovačević Pobijedio tešku bolest, a sada se vraća u hrvatski nogomet: Cijenjeni stručnjak preuzeo fenjeraša HNL-a divider

Dinamo - Hajduk Određeni datum i satnica najvećeg hrvatskog derbija: Evo kad igraju Dinamo - Hajduk divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX