Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sporan detalj

Srbi poludjeli zbog izgleda novog dresa i grba pod kojim će igrati Kosovo

Reprezentacija Kosova predstavit će nove dresove u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zastava Kosova (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Danas počinju europske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2020. u Kataru u kojima Hrvatska gostuje u Sloveniji u 1. kolu skupine H od 20:45 uz izravan prijenos na gol.hr-u i Novoj TV.

U skupini B tek će za vikend u kvalifikacije krenuti reprezentacija Kosova, koja otvara borbu za SP domaćim susretom protiv Švedske uoči kojeg se podigla dosta velika bura u srpskim medijima. Razlog je izgled novog dresa Kosovara, točnije novog grba pod kojim će nastupati.

Srpski mediji pišu kako je UEFA zabranila nekoliko predloženih verzija grba Nogometnog saveza Kosova, a nije im po volji ni najnoviji. U njemu je istaknut Dardanski labirint, umjetničko djelo koje datira još iz rimskog razdoblja, a potječe od drevnog naroda Dardanaca koji je živio na prostoru današnje južne Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

gol expired Španjolci promijenili grb, internet ih brutalno sprda: Pogledajte čime su zamijenili ikonski dizajn divider

Dardanski labirint pronađen je na području današnjeg Kosova, a Albanci očito smatraju da su oni potomci tog drevnog naroda koji je nekad nastanjivao to područje. Upravo činjenica da se na Kosovu vežu za vezu između sadašnjih i nekadašnjih stanovnika ljuti srpske medije, koji smatraju da falsificiraju povijest, no sa Srbima direktne veze nema nikakve.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider