Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prodat će osam igrača?!

Sprema se raspad zlatne generacije: Panika u Borussiji Dortmund, slijedi im ljetni egzodus

Puno su novca izgubili zbog pandemije koronavirusa, a budući da su im rezultati nikakvi, ovo ljeto im slijedi rasprodaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dosadašnjih 20 kola Bundeslige čak osam poraza je upisala Borussia Dortmund, od čega su tri stigla u posljednja četiri kola.

S takvim učinkom, ne čudi što su Žuto-crni iz Dortmunda na razočaravajućem šestom mjestu, daleko ne samo od lidera Bayerna nego i od bilo kakve mogućnosti da se s bavarskim gigantom upuste u bitku za titulu.

Sad već sasvim realna opasnost koja im prijeti - da ne uspiju završiti među prva četiri i time ostanu bez plasmana u Ligi prvaka - dodatno će pogoršati financijsku situaciju koja je već dobrano poljuljana zbog pandemije koronavirusa.

Pustoš u blagajni

Borussia Dortmund je jedan od klubova koji je najteže pogođen zabranom dolaska gledatelja na utakmice. S vječnom krcatim Signal Iduna Parkom Borussia na godišnjoj razini zarađuje desetke milijuna eura samo na danima odigravanja domaćih utakmica. Prodaja ulaznica, klupskih suvenira, piva i svega ostalog činila je značajnu stavku u klupskom proračunu, a sada svega toga nema.

Nastao je krater u blagajni, a ne budu li uspjeli izboriti Ligu prvaka, uslijedit će, javljaju njemački mediji, veliki egzodus iz svlačionice.

Dvije glavne zvijezda, Erling Haaland i Jadon Sancho, nalaze se na popisu osmorice igrača koje će Borussia prodati ovog ljeta.

Dva svjetska superstara rođena 2000. godište već su potvrđene klase, ali veliko je pitanje koliko će u Dortmundu moći dobiti za njih u novonastalim okolnostima, kad su i oni koji su puno bogatiji od Borussije pogođeni krizom.

Osim njih dvojice, na izlaznim vratima naći će se i Jude Bellingham, 17-godišnjak za kojeg je Borussia prošlog ljeta platila Birminghamu 25 milijuna funti, a sad ga se želi riješiti.

Ostala imena s tog popisa za prodaju su Axel Witsel, Manuel Akanji, Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna i Mahmoud Dahoud.

Ukoliko prodaju svu osmoricu, Borussia Dortmund će, nema sumnje, financijski doći do daha jer će se u klub sliti preko 200, vjerojatno i 300 milijuna eura. Međutim, ostaje pitanje s kakvom momčadi i kakvim ambicijama će u tom slučaju ući u iduću sezonu...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider