Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije to slučajno

Sprema li se u subotu Joseu Mourinhu i Unitedu veliko poniženje? Motivirat će ga izjave Pepova ljubimca

Jedan od najboljih veznjaka Premierlige Kevin de Bruyne bocnuo je izjavom Josea Mourinha.

Jose Mourinho i Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čak 16 bodova prednosti pred drugoplasiranim gradskim rivalom već je prije nekoliko kola dalo naslutiti kako bi se već prve subote u travnju moglo to dogoditi. Ušli smo u travanj, prednost je ostala tih ogromnih 16 bodova, a City dočekuje United ove subote u jednom od najvažnijih derbija posljednjih nekoliko godina.

Ukoliko City slavi protiv gradskog rivala osvojit će svoj peti naslov engleskog prvaka i treći u 21. stoljeću. Dakako da navijači iz plavog dijela Manchestera sanjaju upravo takav scenarij jer ima li što slađe od osvajanja naslova pobjedom protiv najvećeg rivala?

Pep Guardiola nada se tome i kako bi mogao sve karte baciti na Ligu prvaka gdje ga čekaju okršaji s Liverpoolom. Njegov ljubimac Kevin De Bruyne ove sezone igra briljantno i jedan je od najzaslužnijih što je City poharao ligu za koju svi govore da je najizjednačenije nacionalno prvenstvo u Europi.

''Uzeti titulu pobjedom protiv Uniteda blo bi nešto specijalno'', rekao je De Bruyne kada su ga pitali i takvom mogućem raspletu sljedeće subote.

Nije da je riječ ''special'' rijetka u engleskom jeziku, ali kad se spominje u kontekstu s Mourinhom ima posebno značenje.

''Bilo bi stvarno lijepo izaći na teren i pobijediti United jer bi to za naše navijače bilo nešto posebno'', ponovio je Belgijac koristeći opet riječ ''special'' (posebno).

''Bilo bi to sjajno, nešto drukčije jer znate da bi to zbog svega bilo nešto za povijest.''

Vidjet ćemo hoće li ove De Bruyneove riječi dodatno motivirati čovjeka koji se davno sam prozvao ''Special One''. Znamo kakav je motivator Jose Mourinho i pokušat će svim silama spriječiti ovakav rasplet situacije.

No De Bruyne zna da ta pobjeda ne znači samo ruganje s rivalom.

''Što prije to napravimo to bolje. Nakon toga se možemo fokusirati na druge utakmice. Imamo težak raspored jer igramo s Liverpoolom, Unitedom, pa opet Liverpoolom i onda Tottenhamom. Impresivno, zar ne?''

Sumnjamo da bi City subotnjim neuspjehom ostao bez titule, ali njihovi navijači žele proslaviti naslov protiv mrskog rivala. Zamislite samo to zadirkivanje sljedećih tjedana u gradu…

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider