Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novosti u doping-slučaju

Sportski sud obustavio postupak Marija Vuškovića: Čeka se jedna odluka

Odvjetnici Marija Vuškovića podnijeli su žalbu CAS-u i Federalnom sudu.

Mario Vušković (Foto: Guliver Image/GOL.hr)

Dopinški slučaj Marija Vuškovića, koji je dobio dvije godine suspenije zbog pozitivnog testa na EPO, po svemu sudeći seli na Sportski arbitražni sud (CAS).

Nakon što je sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) izrekao šokantnu suspenziju za mladog hrvatskog reprezentativca, njegovi odvjetnici su najavili podnošenje žalbe.

Podnijeli su žalbu sudu u Lausanni, ali i Federalnom sudu DFB-a, odnosno višem stupnju njemačkog sportskog suda. Oni su potvrdili da neće postupati dok se ne završi proces na CAS-u u Lausanni, piše njemački Abendblatt.

Čeka se odluka CAS-a

Naravno, sada je sve na CAS-u koji mora odlučiti hoće li se postupak nastaviti u Lausanni ili pred sudom DFB-a.

Za kraj dodajmo da prema ocjenama njemačkih stručnjaka Vušković i njegov odvjetnički tim imaju velike izglede za rušenje presude Njemačkog nogometnog saveza, a velike se nade polažu u C-uzorak.

Sudac Stephan Oberholz zatražio je uzimanje C-uzorka, ali kanadski stručnjak Jean-Francois Nauda je to odbio napraviti. Razlog? WADA mu je zaprijetila oduzimanjem licence za rad u laboratoriju, piše njemački list.

Antidopinška agencija trpi žestoke kritike

Zbog toga, ali i puno više razloga WADA, ali i njen njemački ogranak (NADA) trpe žestoke kritike. Posebno je kritičan bio Lorenz Adlung, njemački znanstvenik koji nema puno lijepih riječi za metodu Sar-Page, koja se koristi za EPO analizu: 

Luka Modrić Brutalan podatak o Modriću i Zlatnoj lopti: Samo su dvojica ispred njega u povijesti divider

"To je potpuno amaterski postupak. Kao prvo, količina urina koju treba uzeti nije standardizirana", rekao je pa dodao:

"Taj postupak više nije suvremen, to više nema nikakve veze s vrhunskom znanošću. Kao znanstvenik, morate biti protiv procesa koji je WADA uspostavila", objašnjava njemački znanstvenik, dok antidopinška agencija tvrdi da nema alternative za njihov postupak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider