Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"UEFA nas je prisilila"

Riješen "misterij" oko prodaje Mohameda Salaha za samo 42 milijuna eura!

Mohamed Salah prošlog je ljeta stigao u Liverpool za svega 42 milijuna eura...

Mohamed Salah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mohamed Salah uništio je svoj "dojučerašnji" klub Romu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. S dva gola i dvije asistencije predvodio je Liverpool do 5:2 pobjede i doveo ga na prag finala u Kijevu.

Mnogi se pitaju zašto je Roma prodala tako sjajnog igrača prošlog ljeta i to za svega 42 milijuna eura!? Podsjetimo, lani je PSG doveo Neymara za 222 milijuna eura, a ovo će ljeto platiti Kyliana Mbappea 178. Nalaže se logično pitanje zašto je Salah toliko bio jeftin, a odgovor sportskog direktora Rome je vrlo jednostavan.

"UEFA nas je prisilila na to".

Posljednjih nekoliko godina UEFA provodi sve strožije mjere poštivanja financijskog fair-playa, pa je tako u utorak donijela odluku da se zbog nepoštivanja istog iz Europe na tri sezone izbaci grčki velikan Panathinaikos. Ista bi sudbina, tvrdi Monchi, snašla i Romu da prošlog ljeta nije prodala Salaha.

"Istina je, ja sam prodao Salaha, ali na to su me prisilila UEFA-ina pravila. Morali smo prodati do 30. lipnja. Da nismo, sada ne bi igrali u polufinalu Lige prvaka. Klupski račun je bio pod striktnim nadzorom UEFA-e. Kada sam dolazio u klub bila je na stolu ponuda od 30 milijuna, ali uspjeli smo je s bonusima podignuti na 50", ispričao je Monchi, te zaključio.

"Ukratko, napravili smo najbolje što smo mogli u tom trenutku. Nisam očekivao da će tržište nakon toga eksplodirati i da će se za onakve iznose prodavati igrači. Čestitam Liverpoolu na velikom poslu".

Ukupno je Roma prošlog ljeta prodala igrače u vrijednosti 150 milijuna eura, a dovela za malo više od 93 milijuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider