Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele produžiti ugovor

Eintracht otklonio spekulacije: Ne puštaju Kovača u Bayern

Niko Kovač je privukao interes najtrofejnijeg njemačkog kluba, ali Eintracht želi zadržati trenera s kojim ostvaruju konstantan napredak.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je u posljednjem kolu s visokih 3:0 izgubio od Eintrachta, slobodno se može reći da Niko Kovač radi čuda s Eintracht Frankfurtom. Stigao je u klub u ožujku 2016. kao ''vatrogasac'', a nakon što je u doigravanju osigurao opstanak krenuo je uspon frankfurtskog kluba.

Prošle je sezone završio na 11. mjestu, dok je u Kupu stigao do finala u kojem je bolja bila Borussia Dortmund. U drugoj punoj sezoni Eintrachtu ide odlično: ugurali su se u veliku gužvu iza vodećeg Bayerna u kojoj su trenutno šesti, ali sa samo dva boda zaostatka za drugim Bayer Leverkusenom.

Takvi rezultati pretvorili su bivšeg izbornika i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije u pravog hit-trenera Bundeslige. Najbolja potvrda toga su česte spekulacije da će Kovač preuzeti veliki Bayern, klub za koji je igrao od 2001. do 2003. godine.

Ljeto 2018. godine izgleda kao idealna prilika. Yuup Heynckes Bayern je preuzeo privremeno nakon krize pod vodstvom Carla Ancelottija, a na klupi bavarskog velikana trebao bi se zadržati do ljeta. Kovač se nameće kao jedan od glavnih kandidata za njegova nasljednika, ali u Eintrachtu ne žele ni čuti o takvom razvoju događaja.

''Niko Kovač će sigurno odraditi svoj ugovor do kraja, a naš cilj mora biti produžiti mu taj ugovor'', rekao je za njemački Sport1 sportski direktor Bruno Hübner o Kovaču kojem ugovor istječe na kraju sljedeće sezone.

Naravno, nešto će se pitati i Bayern koji je već godinama neupitni vladar njemačkog nogometa, a ono što poželi uglavnom i dobije. Dovoljno je prisjetiti se svih transfera najboljih igrača konkurentskih klubova…

''U nogometu nikad ne znate što se može dogoditi, trenutno sam ovdje i sretan sam, imamo dobru momčad i pokušavamo nešto izgraditi. Imam ugovor još godinu i pol dana. Produženje? Nismo razgovarali o tome, to nije bitno, želimo ove sezone napredovati. Vidjet ćemo dokle će nas to dovesti, ja sam tu najmanje bitan'', rekao je Kovač za Sport1 u subotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider