Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dinamo - to smo mi

''Sportska inspekcija je smijenila Kodžomana, tko štiti nelegalnu skupštinu Dinama?''

''Naš cilj su izbori u Dinamu i od toga nećemo odustati”, kazao je predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi'' i podsjetio kako se Dinamo bez sankcija oglušio na rješenje Sportske inspekcije iz kolovoza prošle godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga članova GNK Dinama ''Dinamo to smo mi'' zaprimila je krajem prošlog tjedna izvješće Sportske inspekcije koje je pozitivno riješila njezinu prijavu protiv predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i naložila klubu da se on smjeni s pozicije s obzirom da se nalazi u evidenciji Ministarstva pravosuđa kao pravomoćno kažnjena osoba.

''Nelegalna i nelegitimna uprava Dinama svojim postupcima dokazuje da ih jedino brinu njihove pozicije i da će na njima ostati dok ih institucije ne prisile na odlazak ili promjene. Upravo su oni glavni krivci što se prije svake velike utakmice priča i piše o pravnim problemima'', rekao je predsjednik Udruge ''Dinamo to smo mi'' Juraj Čošić i dodaje:

''Predlažemo ljudima koji sjede u upravi i skupštini kluba da pod hitno usklade statut sa Zakonom o udrugama i raspišu izbore u Dinamu, a ne da se skrivaju iza dobrih rezultata ekipe. Naš cilj je jasan i od njega nećemo odustati', kazao je Čošić.

Podsjetio je kako još u kolovozu prošle godine je Sportska inspekcija utvrdila da Dinamo ne djeluje sukladno Zakonu o udrugama i naložila klubu da ispravi nepravilnosti.

''Još u kolovozu utvrđeno je kako skupštinu Dinama čine ljudi koji nisu pet godina članovi kluba i kako se popis članstva ne vodi po zakonu o udrugama. Mi se pitamo tko je odgovoran za to? Čija je odgovornost članstvo Kluba u Dinamu? Zašto Gradski ured za opću upravu već sedam mjeseci štiti ljude u Dinamu koji su u međuvremenu počinili nove teške prekršaje poput afere SMS i sličnih, ali i zbog kojih se podižu nove optužnice'', upitao se javno Čošić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider