Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
transfer blizu relizacije?

Bayern odustao od jedne zvijezde Ajaxa, ali kreće po drugu: Barca trlja ruke

Barcelona je odlučna u namjeri vraćanja nizozemskog štiha u Kataloniju, a na putu im, između ostalih, stoji Bayern.

Momčad Ajaxa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nije tajna da Barcelona za sljedeću sezonu želi vratiti dašak Nizozemske u Kataloniju. Nizozemci su tradicionalno igrali bitne uloge u Barceloni, ali padom tamošnjeg nogometa, pao je i interes najvećih klubova za nizozemskim igračima. 

No sve se to promijenilo pojavom Ajaxova hit-dvojca – Frenkie de Jong i Matthijs de Ligt želja su mnogih velikih klubova, a posebno je zagrizla upravo Barca. De Jongove usluge već su osigurali, a preostalo im je ''samo'' dovesti i njegova suigrača iz zadnje linije.

Prema pisanju katalonskog Sporta, Barcelona bi uskoro trebala dogovoriti i transfer De Ligta za oko 70 milijuna eura. Sport u udarnoj vijesti s naslovnice piše da bi posao mogao biti gotov već do četvrtfinala Lige prvaka, u kojem Ajaxa igra protiv Juventusa, a Barca protiv Manchester Uniteda.

A razlog zbog kojeg je otvoren put prema De Ligtu je povlačenje Bayerna - Sport piše da su se Bavarci povukli iz utrke i otvorili put Barci. Njihovu vijest prenosi njemački Bild i dodaje da se Sportovo pisanje poklapa s njihovim informacijama.

No to ne znači da Bayern ovoga ljeta neće kupovati u Amsterdamu – isti izvori prenose da je na njihovu radaru Hakim Ziyech, 26-godišnji krilni igrač Ajaxa. Marokanac je ove sezone u svim natjecanjima zabio 18 golova uz 17 asistencija, a Transfermarkt ga cijeni na 35 milijuna eura.

Bayern je već osigurao usluge obrambenih igrača Benjamina Pavarda i Lucas Hernandeza, pa je logično da se okrene renovaciji ofenzivne linije, koju je odavno nagrizao zub vremena. Era Riberyja i Robbena bliži se kraju i Bavarci moraju osigurati alternative na krilnim pozicijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider