Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Javila se i Kloppu

Raritet u Hrvatskoj: Doktorica preuzela klupu muškog kluba i poslala ponudu Niki Kranjčaru

Od ovog tjedna Petra Mandić trenerica je seniorske momčadi drugoligaša iz zagrebačke Dubrave. Jedina doktorica nogometa u Hrvatskoj postala je tako i raritet u hrvatskom nogometu, jer nijedna žena prije nje takvu ulogu nije dosegnula.

Bila je nogometašica, pa sutkinja. Vodila je ženske nogometne klubove Split i Osijek, bila je i kondicijska trenerica, pa pomoćnica glavnom treneru Kustošije.

Od ovog tjedna Petra Mandić trenerica je seniorske momčadi drugoligaša iz zagrebačke Dubrave. Jedina doktorica nogometa u Hrvatskoj postala je tako i raritet u hrvatskom nogometu, jer nijedna žena prije nje takvu ulogu nije dosegnula.

„Sigurno je poseban osjećaj, ali ovo je to što živim od kada znam za sebe, da dođem u tu situaciju da mogu pružiti sve najbolje od sebe što sam u svom skromnom životu naučila. Nije mi bitno to prva, peta ili deseta, želja mi je da potaknem i druge žene da idu u tom smjeru.“

Pred trenericom Mandić velika je obveza nastaviti tamo gdje je njezin prethodnik Sunara stao. 

„Mi se sada nalazimo na sedmom mjestu. Svima nam je želja da budemo što više plasirani, naravno, da se ne dovedemo u situaciju da se moramo spašavati u zadnjim kolima“, ističe Mandić.

Petra Mandić Petra Mandić (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Spremni za ozbiljan rada s novom trenericom su i igrači Dubrave. Kapetan Dragan Juranović, inače brat hrvatskog reprezentativca Josipa, kaže da su novu trenericu svi dobro prihvatili.

„Već je trenerica s nama bila i sa trenerom Božićem. Prihvatili smo ju stvarno na najbolji način, usvajamo sve njezine ideje i zamisli. Tako da nas je ova oduka začudila, ali pozitivno. To je možda i dobro za nogomet , dobro za Dubravu i dobro za sve nas“, kazao je Juranović.

Klopp kao uzor

Jürgen Klopp trenerski je uzor 38-godišnjakinje iz Kaštela, dalmatinskog gradića koje pripada aglomeraciji grada Splita i zapravo je njegovo predgrađe, a uz slavnog Nijemca veže je i lijepa priča. Prije nekoliko godina dobila je njegov broj i odlučila mu poslati svoj životopis.

„Nitko se nije javljao tri tjedna, a onda je uslijedio mail od ženskog nogometnog kluba Liverpool. Klopp im je donio kopiju mog životopisa i predložio da me uzmu za first team menager. Tresla sam se zato što je to upravo on napravio“, prepričala je Mandić.

No, klub iz Liverpoola odlučio se za drugu trenericu, dok joj je klub iz Dubrave otvorio vrata.

Iz Kaštela u Dubravu

Kažu za Dubravu da je jedan specifičan kvart, a Dubrava je ta koja je napravila iskorak i jednoj ženi dala ovakvo povjerenje.

„Budući da sam ja iz Kaštela, kada sam se doselila prvi put u Zagreb, ne bi vjerovali, ali baš sam se doselila u Dubravu. Sada više ne živim u Dubravi, ali nisam se nikad bojala. Mene su toliko toplo primili da se osjećam kao da je ovo moj drugi dom.“

Posebna želja

Trenerica iz Dubrave, ima još jednu nogometnu želju - zaigrati protiv svog idola Nike Kranjčara.

„Čekam ga cijeli život, pa evo…“, poslala je ponudu i nasmijala se za kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider