Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uključen i Caldara

Spektakularna trampa: Higuain pristao, ide u Milan, a Bonucci se vraća u Juventus!

Ono o čemu proteklih dana pišu talijanski mediji stiglo je na korak do realizacije.

Uskoro opet u istom dresu - Mandžukić i Bonucci (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U tijeku su završni pregovori i uskoro se očekuje i službena potvrda spektakularne razmjene igrača između Milana i Juventusa.

Ključni korak prema realizaciji ovog velikog dogovora napravio je Gonzalo Higuain koji je pristao otići u Milan na jednosezonsku posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

To je otvorilo vrata razmjeni braniča u sklopu koje će iz Juventusa na San Siro stići i 24-godišnji Mattia Caldara, dok će se u redove Stare dame vratiti Leonardo Bonucci, kojeg je Juve prodao svojim rivalima za 42 milijuna eura prije godinu dana.

Bonuccijeva jednogodišnja milanska avantura bila je neuspješna, a sad se vraća u Juve, i dalje kao jedan od najboljih svjetskih stopera, u momčad u kojoj će biti okružen puno kvalitetnijim igračima nego što je to bio slučaj na San Siru.

Što se Higuaina tiče, njegova se situacija promijenila dolaskom Cristiana Ronalda koji će biti udarna igla Juvea i zbog toga se Argentinac u konačnici odlučio na promjenu sredinu.

Milan će za dolazak Higuaina, koji će u prosincu proslaviti 31. rođendan, izdvojiti između 18 i 20 milijuna eura ove sezone te još 35 iduće ljeto za otkup njegova ugovora od Juvea.

Najveća prepreka realizaciji ovog transfera zapravo je bila nagovoriti Higuaina da ode u klub koji neće igrati Ligu prvaka sljedeće sezone, a kad je on sam prelomio, preostalo je da njegov brat i menadžer Nicolas s novim sportskim direktorom Milana, Brazilcem Leonardom, usuglase preostale sitnice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider