Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali to nije ta situacija

Španjolsku tresu sudačke kontroverze poput Dinamove protiv Villarreala: Koštala je Modre, a sad i Real i Barcu

Čini se da postoji neki problem s povlačenjem linija u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napeta utrka za naslov prvaka Španjolske u punom je zamahu. Atletico Madrid je prvi sa 73 boda, Real Madrid drugi sa 70, a Barcelona treća sa 68 i utakmicom manje.

Svaki bod može biti presudan u borbi za naslov, pa se tako gleda svaki detalj koji može biti važan. Jedan takav koji je podsjetio na susret Dinama i Villarreala dogodio se u susretu Atletico Madrida i Huesce.

Utakmica je bila otvorena sve do 80. minute kada je Atletico zabio gol za konačnih 2:0. Strijelac je bio Yannick Carrasco na asistenciju Marcosa Llorentea. VAR je provjerio situaciju i priznao pogodak, ali kada su se pojavile famozne crte, mnogima je u oko upao jedan problem.

gol expired Simeone otpisao Šimu Vrsaljka: Na kraju sezone napušta Atletico? divider

Naime, crta nije bila povučena od lopte, nego od vrha Llorenteove kopačke koja je bilo dovoljno ispred da to pretvori u spornu situaciju. Čini se da bi tih nekoliko centimetara bilo sasvim dovoljno da Carrasca stavi u zaleđe. Ovako je Atletico riješio utakmicu i osigurao nova tri boda u utrci za naslov.

Podsjetimo, slična situacija dogodila se Dinamu protiv Villarreala u uzvratu Europske lige. Tada je bilo vrlo dvojbeno jesu li u VAR sobi u pravom trenutku zaustavili snimku i povukli linije u situaciji kod prvog gola Villarreala. No to je bilo doista teško procijeniti, a ovdje izgleda poprilično jasno da su pogriješili.

Toma Bašić (Foto: AFP) Slavni klub hrvatskog reprezentativca u velikim problemima: Vlasnik objavio da više ne želi davati svoj novac divider

Ova VAR kontroverza dolazi samo četiri dana nakon još jedne slične situacije u utakmici Reala i Getafea. Tada je gol Mariana Diaza poništen zbog zaleđa, a baš kao i protiv Dinama, bio je sporan trenutak u kojem je zaustavljena snimka.

Analizom nakon utakmice ustanovljeno je da je sudac vjerojatno prerano zaustavio snimku te poništio gol Reala koji je bio regularan. Real je u toj utakmici odigrao 0:0 i tako izgubio vrijedne bodove u borbi za naslov.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider