Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška vremena za nogomet

Slavni klub hrvatskog reprezentativca u velikim problemima: Vlasnik objavio da više ne želi davati svoj novac

Francuski Girondins Bordeaux u velikim je financijskim problemima.

Toma Bašić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Većinski vlasnik francuskog prvoligaša Girondins de Bordeaux objavio je kako više neće financirati obveze kluba, zbog čega se klub našao u velikim financijskim poteškoćama.

S globalnom pandemijom koronavirusa i povlačenjem španjolske tvrtke Mediapro koja je trebala prenositi utakmice francuske Ligue 1 za ogroman iznos od 815 milijuna eura po sezoni, došlo je do neviđenog pada prihoda za francuske nogometne klubove. 

gol expired Zlatan Ibrahimović produljio ugovor s Milanom na još jednu godinu divider

Jedan od francuskih klubova koji je snažno pogođen jest Bordeaux, čiji većinski vlasnik više ne želi financirati klub. Nakon što je uložio 46 milijuna eura od preuzimanja, KingStreet je objavio da više ne želi ispunjavati financijske obveze kluba, sadašnje i buduće, i da želi izaći iz kluba.

Zbog toga je predsjednik odlučio staviti klub pod zaštitu Trgovačkog suda u Bordeauxu. Sud je odredio predstavnika koji će biti odgovaran za pomoć klubu u pronalasku trajnog rješenja.

U redovima francuskog prvoligaša nastupa povremeni hrvatski reprezentativac Toma Bašić, koji je ove sezone upisao 30 nastupa i četiri pogotka. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider