Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROVJERITE ŠTO JEDE

Španjolski reprezentativac hrani se kao pećinski čovjek: "Tako živim, tako ću i umrijeti"

Zvijezda Atletico Madrida i španjolske reprezentacije, Marcos Llorente, za svoju je prehranu odabrao paleolitsku dijetu.

Marcos Llorente (Foto: Profimedia)

Posljednjih desetak godina prehrana sportaša postala je puno važnija tema nego ikad pirje te mnogi jako detaljno paze na sve što unose u sebe, s ciljem što dulje i kvalitetnije karijere, ali i što boljeg trenutnog psihofizičkog stanja.

Tako su mnogi sportaši odabrali razne dijete, no jednu posebnu odlučio je prakticirati vjerojatno ključni igrač madridskog Atletica, Marcos Llorente. On je svoj život prilagodio sve popularnijoj paleolitskoj dijeti.

Zanimljiv izbor prehrane

Ukratko, kao što i ime kaže, to je dijeta koja se zasniva na hrani kakvu su prije nekoliko tisuća godina jeli pećinski ljudi. To znači da se dijeta temelji na voću i povrću, sjemenkama, mesu, ribi te orašastim plodovima. Drugim riječima, dopušteno je sve ono što su jeli praljudi. Stručnjaci pojašanjavaju da je riječ o dijeti koja najbolje odgovara čovjekovu organizmu jer ne dopušta unos rafiniranih ugljikohidrata te nezdravih mesnih prerađevina.

"Paleolitska dijete je stil života. Živjet ću s njom i tako ću umrijeti. Radim to zbog svog zdravlja, a ne zbog nogometa. Siguran sam da ću nakon karijere brinuti o sebi još više nego sad. Dijete se sastoji od onoga što se jelo u paleotiku, s ciljem eliminacija apsolutno svake hrane koja je prošla nepotrebne procese. Ne jedem tjesteninu, kruh, brašno, ne jedem ni mliječne proizvode, tek sirove visoke kvalitete. Ali, zapravo jedem sve. Meso, ribu, jaja, povrće, ugljihidrate poput batata ili kasave", ispričao je Llorente o svojoj prehrani.

Llorente svoju hranu priprema isključivo na vatri, odnosno na štednjaku ili roštilju, bez korištenja pećnice ili sličnih proizvoda, poput friteze, air fryera i slično.

Iako je ova dijete vrlo popularna kod holivudskih zvijezda, u sportu nije toliko uzela maha, no Llorente je se u potpunosti pridržava. Trenutno ne vidimo neki negativan utjecaj na njegove nogometne izvedbe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider