Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zamjeraju ziheraški pristup

Španjolski mediji ''razapeli'' glavnog krivca, legenda Barce vidno razočarana: ''Ovo je bolno''

Španjolski mediji smatraju da je trener Ernesto Valverde glavni krivac što je Barcelona eliminirana u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome. Spočitavaju mu ziheraški pristup te što nije dovoljno rotirao igrače.

Ernesto Valverde (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Iako je gotovo osigurao naslov prvaka Španjolske, trener Valverde nije rotirao igrače, nije odmarao ključne nogometaše u domaćem prvenstvu. Bilo je očito da su igrači iscijeđeni, da im nedostaje svježine", piše Marca.

Nogometaši Rome u utorak su u uzvratu na domaćem terenu pobijedili Barcelonu s 3-0, i tako su nadoknadili zaostatak od 1-4 iz prve utakmice.

Katalonski dnevnik Sport ističe da je zbog straha i ziheraškog pristupa Barcelona ostala bez još jednog trofeja Lige prvaka u Messijevoj eri: "Da bi ušli u polufinale morate riskirati. To je bilo Barcino obilježje prethodnih godina, no ovaj puta trener i igrači su se prekasno probudili".

Barcelona je u prvoj utakmici na Camp Nou slavila s 4-1, i to uz dva autogola, De Rossija i Manolasa. A upravo su De Rossi i Manolas bili strijelci drugog i trećeg pogotka za Romu u uzvratu.

"Iako je Barca u 58. minuti gubila 0-2, još uvijek je bila u prednosti. Tada je Roma pritiskala i bilo je dovoljno prostora za Ousmanea Dembelea, koji je brz i dobar dribler. No, trener Valverde reagirao je prekasno, Dembelea i napadača Paca Alcacera uveo je u 85. minuti, nakon što je Roma stigla do željenih 3-0 i potpuno se zatvorila", piše Marca.

Barcelona se treću sezonu zaredom nije plasirala u polufinale Lige prvaka, a ispadanje od Rome je više od poraza, ocijenio je El Mundo Deportivo.

Kapetan Barcelone Andrés Iniesta (33) bio je vidno razočaran nakon utakmice:

"Nismo se prilagodili i to nas je koštalo eliminacije. Ovo je bolno, jer nismo očekivali da ćemo ispustiti veliku prednost iz prve utakmice. Moguće je da je ovo bila moja zadnja utakmica za Barcu u Ligi prvaka".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider