Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci poveli pa primili

Valencia rasplakala Barcelonu, Girona joj može još pobjeći na tablici

Barcelona je privremeno treća, ali vodeća Girona može joj još pobjeći u nedjelju.

Barcelona (Foto: Afp)

Dvoboj nogometaša Valencije i Barcelone na stadionu Mestalla bila je posljednja utakmica subotnjeg programa 17. kola španjolske LaLige, a završila je podjelom bodova 1-1.

Barcelona je povela u 55. minuti pogotkom koji je postigao Portugalac Joao Felix, a konačnih 1-1 postavio je Hugo Guillamon u 70. minuti.

Barcelona je tako došla do 35 bodova i privremeno zasjela na treće mjesto. Vodeća Girona ima 41 bod, a drugoplasirani Real Madrid 39, no obje momčadi imaju utakmicu manje od Katalonaca, baš kao i Atletico Madrid koji je s 34 boda na četvtoj poziciji.

Edwards vs. Covington VIDEO Leon Edwards uvjerljivom pobjedom nad Covingtonom obranio titulu UFC prvaka divider

Nogometaši Seville doživjeli su novi posrtaj porazom na svom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan od madridskog Getafea (3-0). To je prvi domaći poraz andaluzijske momčadi u ovosezonskim prvenstvenim utakmicama, a urugvajski trener Diego Alonso platio ga je otkazom koji mu je uručen nakon dvoboja.

Getafe je poveo u 5. minuti iz dvojbenog kaznenog udarca, a realizator je bio Borja Mayoral. U 37. minuti je prednost gostiju udvostručio Jaime Mata, a konačnih 3-0 je u 80. minuti, iz još jednog kaznenog udarca, postavio Mason Greenwood. Oba kaznena udarca dosuđena su nakon što je lopta pogodila u ruku Juanlua Sancheza.

Kapetan Seville Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu.

Utakmicu po utakmicu VIDEO Utakmicu po utakmicu (16.12.2023.): Veliko finale aukcije i najava Vječnog derbija divider

Sevilla je s 13 bodova na 16. poziciji, a za pobjedu u LaLigi ne zna od 26. rujna. Getafe je prvom gostujućom pobjedom došao do 25 bodova i privremeno skočio na osmo mjesto.

Nogometaši Atheltica su u subotu na svom San Memesu svladali Atletico Madrid s 2-0. Baskijska momčad je mogla povesti već u prvom poluvremenu, ali je u 36. minutu Oihan Sancet iz kaznenog udarca prebacio vrata. Ipak, Athletic je poveo u 51. minuti golom Gorke Guruzete. Prednost domaće momčadi je u 64. minuti udvostručio Nico Williams.

Torcida Torcida napala Dinamo uoči derbija: "Hajduk igra protiv simbola zla i rak-rane hrvatskog nogometa" divider

Athletic je bez prvenstvenog poraza od 22. listopada, a ovo mu je bila četvrta pobjeda u zadnjih sedam susreta odigranih u LaLigi te je s 32 boda privremeno došao do pete pozicije.

Važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Celte Vigo koji su na svom stadionu svladali Granadu s 1-0. Pobjednički gol je u 20. minuti postigao Norvežanin Jorgen Strand Larsen.

Celti je ovo druga prvenstvena pobjeda u ovoj sezoni, a prva nakon 1. rujna, kojom je momčad iz Viga privremeno izašla iz zone ispadanja i s 13 bodova došla na 17. poziciju. Granada je s osam bodova ostala na predzadnjem, 19. mjestu.

Slavlje igrača Napolija Teška pobjeda Napolija protiv Cagliarija, Lecce svladao Frosinone divider

Španjolska - 17. kolo

Celta V. - Granada 1-0 (Larsen 20)
Athletic - Atletico M. 2-0 (Guruzeta 51, N. Williams 64)
Sevilla - Getafe 0-3 (Mayoral 5-11m, Mata 37, Greenwood 80-11m)
Valencia - Barcelona 1-1 (Guillamon 70 / J. Felix 55)

Tablica:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider