Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabili u posljednjim minutama

Španjolska je posljednji sudionik Final Foura Lige nacija: Srušili snove Ronaldu i društvu

Španjolska se pridružila Hrvatskoj, Nizozemskoj i Italiji na Final Fouru Lige nacija.

Španjolska (Foto: Afp)

Nogometa reprezentacija Španjolske pobijedila je Portugal s 1:0 u odlučujećem susretu za prvo mjesto elitne skupine Lige nacija, koje osigurava plasman na Final Four.

Sve do 88. minute dvoboja Portugali su na domaćem terenu imali pozitivan rezultat i plasman na završni turnir, a onda ih je šokirao Alvaro Morata.

Ubacio je Carvajal loptu u kazneni prostor za Nica Williamsa koji to glavom spušta za Moratu, a ovom nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu za velika tri boda.

S ova tri boda Španjolska je završila na prvom mjestu skupine s 11 bodova, bodom više od Portugala, dok je na trećem mjestu Švicarska. Oni su s 2:1 porazili Češku i izbacili ih u ligu niže.

To znači da će Španjolci zaigrati na završnom turniru s Nizozemskom, Hrvatskom i Italijom.

Benjamin Šeško VIDEO Benjamin Šeško zabio spektakularan volej, reakcija slovenskog komentatora dodatno ukrasila dojam divider

Prema neslužbenim informacijama, domaćin Final Foura bit će Nizozemska odnosno Amsterdam i Rotterdam. U tim gradovima bi se trebala igrati polufinala 14. i 15. lipnja te utakmica za treće mjesto i finale koji su na rasporedu u nedjelju 18. lipnja 2023. godine.

Tablica Liga nacija

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider