Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
La Liga

Barcelona uvalila četiri komada Elcheu i pobjegla Realu na 15 bodova prednosti

Barcelona je pregazila Elche 4:0, a Sevilla uzela prijeko potrebna tri boda.

Barcelona slavi pobjedu (Foto: Afp)

Uvjerljivom pobjedom 4:0 na gostovanju kod Elchea, nogometaši Barcelone učvrstili su se na vodećoj poziciji ljestvice španjolskog prvenstva i povećali svoju prednost u odnosu na drugoplasirani Real Madrid na 15 bodova.

Robert Lewandowski se u 20. minuti snašao u kaznenom prostoru onako kako on to zna i provukao loptu u mrežu između nekolicine domaćih igrača i pokraj vratara Badije. Katalonci su u drugom poluvremenu napunili mrežu uvjerljivo zadnje momčadi na ljestvici. U 56. minuti je Ansu Fati pogodio za 2:0. Svoj drugi, a Barcelonin treći pogodak Robert Lewandowski je postigao u 66. minuti, a u 70. minuti je za 4:0 strijelac bio Ferran Torres.

Romelu Lukaku VIDEO Svijet se ne može načuditi ovom Lukakuovu promašaju: Juventus marljivo skuplja bodove i bliži se Europi divider

Barcelona je došla do 71 boda i pobjegla Real Madridu (56) na 15 bodova prednosti. Madriđani će u nedjelju u 27. kolu ugostiti Valladolid.

Rakitiću 70 minuta u pobjedi Seville

Prijeko potrebnu pobjedu ostvarila je Sevilla koja je slavila sa 2:0 na gostovanju u Cadizu. Argentinac Lucas Ocampos je u 51. minuti doveo Sevillu u vodstvo, a konačnih 2:0 postavio je Marokanac Youssef En Nesyri u 74. minuti.

Ivan Rakitić je počeo utakmicu, a igrao je za Sevillu do 70. minute.

Ovom pobjedom je Sevilla došla do 31 boda i zasjela na 13. mjesto preskočivši Getafe koji je u subotu osvojio bod odigravši 0:0 na gostovanju u Bilbau. Cadiz je sa 28 bodova na 16. poziciji, samo dva boda iznad zone ispadanja.

Chelsea - Aston Villa Chelsea kiksao kod kuće, Kovačić ponovo kapetan, Arsenal tri boda bliže tituli divider

U prvoj utakmici subotnjeg programa Nogometaši Girone su kao domaćini svladali Espanyol sa 2:1 (0:0). Arnau Martinez je doveo Gironu u vodstvo u 53. minuti. Danski reprezentativac Martin Braithwaite je izjednačio u 74. minuti. Devetu pobjedu u sezoni Gironi je donio Urugvajac Christian Stuani u 88. minuti iz kaznenog udarca.

Girona je sa 34 boda privremeno skočila na 10. mjesto, dok je Espanyol sa 27 bodova na 17. poziciji i samo jedan bod iznad zone ispadanja. Vodeća Barcelona ima 68 bodova, čak 12 više od drugoplasiranog Real Madrida.

Gregor Kobel VIDEO Borussia uspjela malo ublažiti težak poraz od Bayerna, tragični golman gostiju častio Tuchela na debiju divider

Španjolska - 27. kolo

Girona - Espanyol 2:1 (Martinez 53, Stuani 88-11m / Braithwaite 74)

Athletic B. - Getafe 0:0

Cadiz - Sevilla 0:2 (Ocampos 51, En Nesyri 74)

Elche - Barcelona 0:4 (Lewandowski 20, 66, Fati 56, F. Torres 70)

Tablica LaLige:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider