Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
40 posto kapaciteta

Ovog vikenda kreće La Liga: Navijači ponovno na tribinama, ali uz stroga pravila! Maske su obavezne

Ovog vikenda vraća se La Liga, a nakon 16 mjeseci klubovi će zaigrati pred svojim navijačima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaši Luka Modrić, Ivan Rakitć, Ante Budimir, Šime Vrsaljko i Ivo Grbić zaigrat će pred publikom nakon 16 mjeseci jer je od ovog vikenda dopušteno 40-postotno popunjavanje tribina na stadionima u Španjolskoj, ali posjetitelji će morati nositi maske.

Španjolski stadioni zatvorili su vrata publici u ožujku 2020. godine kada je zemlja bila teško pogođena koronavirusom, no odlukom zdravstvene službe prvi navijači popet će se na tribine u petak na utakmici Valencije i Getafea, čime počinje ovosezonsko španjolsko prvenstvo.

Kapetan "vatrenih" Luka Modrić, koji je produžio ugovor s Real Madridom do 30. lipnja 2022., istrčat će u subotu na travnjak kod Deportivo Alavesa dok će reprezentativni napadač Ante Budimir nastojati zabiti gol za Osasunu protiv gostiju i povratnika u prvu ligu Espanyola.

gol expired Hrvatska drži mjesto koje donosi dva kluba u Ligi prvaka, ali bit će ga teško zadržati: Evo i zašto divider

U nedjelju će veznjak Ivan Rakitić u Sevilli dočekati također povratnika u najviši rang Rayo Vallecano, nadajući se novoj borbi za naslov.

Branitelj naslova Atletico Madrid, s rezervnim desnim bekom Vrsaljkom i pričuvnim vratarom Grbićem, čiji ostanak neće biti siguran sve do kraja prijelaznog roka 31. kolovoza, gostuje na sjeveru kod Celte Vigo.

Stroga pravila za navijače

Prednost prilikom kupnje ulaznica za njihove utakmice imaju članovi klubova čiji će stadioni do kraja mjeseca ostati s maksimalnim kapacitetom od 40 posto.

Posjetitelji će tijekom utakmica morati nositi zaštitnu masku, neće smjeti jesti i piti, osim konzumiranja vode. Također neće smjeti pušiti niti koristiti električne cigarete i parilice.

gol expired Od ponora do vrha za samo pet godina: Igrali treću ligu, a sada su osigurali jesen u Europi divider

Istovremeno će morati biti minimalno udaljeni 1,5 metara od ostalih posjetitelja. Ulaženje i izlaženje sa stadiona također će biti provedeno na način da se ne stvara gužva.

Na kraju kolovoza zdravstvena služba će nanovo razmotriti situaciju s pandemijom pa odlučiti hoće li publika i dalje biti na stadionima i u kolikom broju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider