Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Isto ime i logo

Španjolci poludjeli za niželigašem iz Banja Luke: Legendarni Raul nosi njihovu majicu, a oni se masovno učlanjuju u klub

Bosanski Rekreativo iz Banja Luke, niželigaški klub iz Republike Srpske za počasne članove ima Guardiolu, Raúla, Kempesa i Mijatovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska ima Recreativo Huelvu, a Bosna i Hercegovina u svom drugom najvećem gradu Rekreativo Banja Luku. U glavnom gradu Republike Srpske 2009. godine osnovan je sadašnji bh.četvrtoligaš, a kad su navijači španjolskog Recreativa Huelve čuli za njega preko društvenih mreža, pobratimili se začas s klubom iz srpskog dijela BiH.

Riječ je o malom klubu iz regije koji se natječe u četvrtom rangu bh.nogometa i igra na stadionu Neleta Karajlića iz Zabranjenog pušenja, koji danas puni stranice španjolskih tiskovina, a za to su se potrudili i porazgovarati s klupskim predsjednikom i stoperom Goranom Arbutinom:

"Imamo gomilu navijača u Bosni, Srbiji, Hrvatskoj, ali i u Španjolskoj. Presretni smo što su nas nogometni navijači iz Huelve podržali. Uzeli smo prvi put u povijesti naslov 5. lige i plasirali se u četvrtu razinu natjecanja, a kad su to čuli rekli smo im da smo im uljepšali život u ovim teškim trenucima za njihov Recreativo. Nadamo se da će se i Recreativo Huelva jednog dana vratiti u La Ligu“, priča Arbutina za Huelva Informacion.

S originalom ih vežu samo ime i logo

Jedina poveznica s originalom su im ime i logo:

"Nazvali smo se Rekreativo jer igramo rekreacijski, amaterski nogomet i natječemo se u ligi koja nije profesionalna,“ objasnio je Arbutina i dodao: „Logo sam ukrao pravom Recreativu,“ smije se.

Klub postoji nešto više od desetljeća i preživljava od navijača, igrača i nešto malo od grada. Podržavaju ih, kaže Arbutina, jer nemaju ništa drugo u zajednici. I dok predsjednik igra stopera, glavni tajnik je vezni, a šef osiguranja je u špici.

Mijatović nagovorio Raula

Počasni članovi su im poznate svjetske zvijezde poput Guardiole, Raula, Kempesa, De Boera, Tolda, Juninha, a podržavaju ih jer se bave dobrotvornim radom, izgradili su dječje igralište, skupljaju odjeću i hranu za djecu te doniraju krv. Konkretno Raul ih je podržao na nagovor Predraga Mijatovića.

"Jedan od razloga što smo osnovali klub jest što smo htjeli djeci pružiti priliku za igranje nogometa, ponosni smo na naše mlađe kategorije i trudimo se dati im priliku da upoznaju svijet. Već su bili u La Masiji i tamo trenirali četiri dana, a igraju i turnire po Švicarskoj, Italiji, Srbiji i Hrvatskoj“, podvukao je Arbutina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider