Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna predstava Hrvata

Španjolci bocnuli Zlatka Dalića: "On je istinski centarfor, a nema ga na popisu"

Hrvatski napadač stigao je do svog četvrtog pogotka u La Ligi.

Ante Budimir (Foto: Afp)

Odličnu večer imao je povremeni hrvatski reprezentativac Ante Budimir u domaćoj pobjedi Osasune protiv Granade na otvaranju 10. kola La Lige. Zabio je dva pogotka i zasluženo pokupio lovorike španjolskih medija.

Prvi pogodak zabio je u 11. minuti susreta kad je odlično reagirao na dodavanje Avile, primio je loptu u kaznenom prostru i prevario gostujućeg vratara, a njegov potez oduševio je španjolsku Marcu koja je odlučila malo bocnuti hrvatskog izbornika.

"Budimir nije išao s Hrvatskom na reprezentativnu pauzu, ali 11 minuta mu je trebalo da preispita odluku izbornika Zlatka Dalića", započinje španjolski list koji tako podsjeća na činjenicu da Budimira nije bilo na posljednjem popisu hrvatske nogometne reprezentacije za listopadski ciklus kvalifikacija za Euro.

Ante Budimir VIDEO Zaboravljeni Vatreni zabio dva gola: Hoće li mu Dalić poslati poziv? divider

Unatoč brojnim izostancima u napadu, izbornik se odlučio za neka druga imena koja nisu potpuno opravdala njegovo povjerenje, a to se moglo jasno vidjeti u porazima od Turske i Walesa.

Osim što su upisali dva neugodna poraza i tako zakomplicirali plasman na Euro, Hrvatska je bila gotovo pa nemoćna u napadu.

U drugom dijelu susreta Budimir je stigao do novog pogotka izborivši kazneni udarac.

Orijent - Cibalia Trener Cibalije poludio zbog putovanja minibusom, brzo je stigao odgovor: "Bolje da šute" divider

"Pokupio je loptu, stavio je na bijelu točku i mirnoćom killera poslao loptu u mrežu", piše Marca o hrvatskom napadaču zaključivši da se radi o istinskom centarforu.

Također, Mundo Deportivo je bio pun pohvala za hrvatskog napadača.

"Osim što imaju nos za golove, Avila i Budimir imaju još jednu važnu stvar za nogomet - karizmu", zaključio je španjolski list.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider