Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srbija također u rusiji

Island ispisao povijest i po prvi put izborio nastup na Svjetskom prvenstvu!

Island se po prvi put u svojoj povijesti plasirao na Svjetsko prvenstvo!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Islanda ostvarila je povijesni uspjeh nakon što se po prvi put u povijesti plasirala na Svjetsko prvenstvo! Islanđanima je to pošlo za nogom u 13. pokušaju, a potvrda je stigla sigurnom 2:0 pobjedom u Reykjaviku protiv Kosova. Sigurdsson i Gudmundsson bili su strijelaci u 40. odnosno 68. minuti.

Island je završio kao prvoplasirana momčad u skupini I, ispred Hrvatske koja je izborila dodatne kvalifikacije, nakon što je na Olimpijskom stadionu u Kijevu slavila protiv Ukrajine s 2:0.

Islandu se priključila i Srbija, koja je pobjedom protiv Gruzije potvrdila svoje vodeće mjesto u skupini D uoči posljednjeg kola. S minimalnih 1:0 u Beogradu pala je Gruzija, a strijelac je bio Nemanja Gudelj.

Srbija se po prvi put nakon 2010. godine plasirala na veliko natjecanje.

U istoj skupini (D) Irska je s minimalnih 1:0 slavila kod Walesa i izborila dodatne kvalifikacije. Wales je pao na treće mjesto i ostao bez Rusije, a Irska je istovremeno poslala Slovačku na najlošije mjesto najboljih drugoplasiranih reprezentacija u kvalifikacijama, te ju ostavio bez dodatnih kvalifikacija!

U skupini G sve je bilo poznato i prije zadnjeg kola. Španjolska ide direktno na SP, dok će Italija svoju priliku tražiti u dodatnim kvalifikacijama.

U zadnjem kolu 'furija' je u Jeruzalemu pobijedila Izrael 1-0 golom Illarramendija u 76. minuti, dok je Italija u Skadru slavila protiv Albanije identičnim rezultatom golom Candreve u 73. minuti.

Makedonija je u Strumici pobijedila Lihtenštajn 4-0, a četvrti pogodak na utakmici zabio je Arijan Ademi koji je upisao prvi nastup nakon dvogodišnje suspenzije zbog dopinga.

Na koncu je Španjolska osvojila prvo mjesto sa 28 bodova, Italija je druga sa 23 boda, Albanija ima 13, Izrael 12, Makedonija 11, a Lihtenštajn je bez bodova.

Do sada je plasman na SP osiguralo 17 reprezentacija.

SUDIONICI SP-A:

UEFA: Njemačka, Španjolska, Engleska, Belgija, Poljska, Rusija, Srbija, Island

AFRIKA: Nigerija, Egipat

JUŽNA AMERIKA: Brazil

AZIJA: Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija

CONCACAF: Meksiko, Kostarika
 

 

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider