Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čile pred ispadanjem

Argentina se osramotila pred vlastitim navijačima: Messiju visi SP!

Neočekivani rezultati zadesili su aktualnog prvaka i viceprvaka Južne Amerike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikim, velikim problemima nalaze se dvije ponajbolje svjetske reprezentacije uoči posljednja dva kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Čile je izgubio pretposljednje momčadi kvalifikacija, dok je Argentina kod kuće remizirala s posljednje plasiranom Venezuelom.

Messi i društvo se ispromašivali

Argentina je u prvom poluvremenu igrački uništila Venezuelu, ali nije mogla ugurati loptu u mrežu. U promašajima su prednjačili Paulo Dybala i Mauro Icardi, koji su promašivali okvir gola ili pak cijelu loptu u situaciji kada ju je samo trebalo poslati u praznu mrežu. Imao je odličnu priliku i Messi na kraju prvih 45 minuta, no vratar mu je obranio.

ARGENTINA - VENEZUELA 1:1

Šest minuta igre u nastavku - šok na Monumentalu! Murillo je pobjegao argentinskoj obrani i lakoćom matirao Romera. Manje od tri minute kasnije Feltscher je prizemni ubačaj s lijeve strane skrenuo u vlastitu mrežu za konačnih 1:1.

Argentina je do kraja pritiskala suparnički gol ne bi li došla do pobjede s kojom će doći na prag Svjetskog prvenstva, no Venezuela nije dozvolila novi pogodak u vlastitoj mreži, te je u osmoj gostujućoj utakmici u kvalifikacijama stigla do tek drugog boda!

U prilog Argentini išao je rezultat iz Bolivije gdje se aktualni prvak Južne Amerike, Čile, okliznuo i izgubio s 1:0. Ruku na srce, tamo je izgubila i Argentina (2:0), pa to i nije takvo iznenađenje.

BOLIVIJA - ČILE 1:0

Iznenađenje je činjenica da je Čile bio u potpunosti nadigran! Osim pobjeda lopte nijedan drugi statistički podatak nije bio na njegovoj strani. Bolivija je stvorila čak tri stopostotne prilike, zabila je iz jedanaesterca, dok je jedinu pravu priliku na utakmici imao Arturo Vidal u samoj završnici prvog poluvremena.

Argentina u dodatnim kvalifikacijama, Čile je aut!

Ovakvim raspletom situacije u skupini Argentina s aktualnim petim mjestom ide u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a Čile ispada!

Peru je pobjedom kod Ekvadora preskočio obje reprezentacije i sada je četvrti s istim brojem bodova kao i Argentina, kojoj ide u goste u sljedećem, pretposljednjem kolu. Argentina u zadnjem kolu gostujekod Ekvadora, a Čile, koji u idućem kolu dočekuje Ekvadorce, ide u goste Brazilu. Peru ima najteži raspored jer na kraju dočekuje Kolumbiju.

Spomenimo i da su u derbiju 16. kola kvalifikacija Kolumbija i Brazil odigrali 1:1. Willian je doveo Brazil u vodstvo u prvom dijelu, a bod domaćinu osigurao je Falcao u nastavku. Brazil je već osigurao nastup na SP-u, dok je Kolumbija trenutno treća, te joj za potvrdu odlaska u Rusiju nedostaju četiri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider