Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OPET GA NIJE ZVAO

Southgateove odluke mogle bi koštati Engleze: Velika zvijezda na rubu promjene reprezentacije

Ponajbolji igrač Newcastle Uniteda, Anthony Gordon, mogao bi u budućnosti nastupati za reprezentaciju Škotske.

Gareth Southgate (Foto: Afp)

Posljednji popis nogometne reprezentacije Engleske malo je koga iznenadio. Gareth Southgate i dalje ostaje vjeran većini igrača koje u reprezentaciju zove već dulje vremena.

Tako je i dalje tu Harry Maguire, no njegov poziv se sad i može opravdati, budući da ponovno igra u klubu, no pozivi Kalvinu Phillipsu i Jordanu Hendersonu su rezultirali novom dozom kritika. 

Neki novi su tu, ali ne i zvijezda Newcastlea

Neka nova imena ipak je Southagate ovog puta ubacio te tri nogometaša imaju šansu postati debitanti. To su stoper Aston Ville Ezri Konsa, 18-godišnji Cityjev defenzivni univerzalac Rico Lewis te Cole Palmer, ovosezonsko pojačanje Chelseaja.

Među njima ipak nema nogometaša za kojeg se vjeruje da je odavno trebao biti na popis. To je krilni napadač Newcastle Uniteda, Anthony Gordonu.

Ovaj 22-godišnjak je aktualne sezone u ligi odigrao 11 utakmica, upisavši četiri pogotka i dvije asistencije, a standardan je i u Ligi prvaka. 

Nakon što je ponovno izostao s popisa, mogao bi promijeniti reprezentaciju. Škotski savez pokrenuo je prve poteza u nagovaranju Gordona da odabere njihovu nacionalnu momčad.

Iako je rođen u Liverpoolu, gdje je prošao kroz sve omladinske kategorije Evertona te kroz sve mlade engleske selekcije, Gordon je sin Škota i Irkinje pa prema tome može bez problema nastupati i za jednu od ove dvije reprezentacije.

Škotska je trenutno u velikom usponu te su izborili drugo europsko prvenstvo za redom, a igrač poput Gordona bi ih svakako digao na još veću razinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider