Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva pobjeda novog trenera

Southampton u ludoj utakmici srušio Arsenal, Chelsea slavio na krilima Hazarda

Novi trener Southamptona Ralph Hasenhüttl upisao je prvu pobjedu u Premierligi.

Slavlje Southamptona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 17. kola engleskog nogometnog prvenstva Southampton je priredio iznenađenje pobijedivši Arsenal s 3:2, dok je Chelsea na gostovanju porazio Brighton s 2:1.

Southampton i Arsenal su na stadionu St Mary's odigrali sjajnu utakmicu, a na koncu su slavili domaćini sa 3:2 upisavši prvu pobjedu u posljednjih 13 kola, dok su Topnici prekinuli niz bez poraza koji je trajao 14 kola.

Southampton je vodio 1:0 i 2:1, Arsenal se oba puta vratio, no kada je Charlie Austin zabio za 3:2 u 85. minuti iskoristivši poklon njemačkog vratara Bernda Lena, gosti nisu uspjeli i treći put poravnati.

Domaćin je poveo u 20. minuti golom Daniela Ingsa, a izjednačio je Henrik Mihtarjan osam minuta kasnije. Ings je svojim drugim golom na utakmici u 44. minuti doveo Svece u novo vodstvo, no armenski veznjak je poravnao u 53. minuti također svojim drugim pogotkom na utakmici.

Pobjednika je odlučila velika pogreška gostujućeg vratara Lena koji je u 85. minuti ''odletio u prazno'', što je iskoristio Austin zabivši glavom u prazna vrata za 3:2.

U drugom susretu Chelsea je pobijedio Brighton sa 2:1. Bluesi su poveli 2:0 golovima Pedra (17) i Edena Hazarda (33) koji je bio i asistent kod prvog gola. U 66. minuti smanjio je Solomon March. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za goste do 75. minute.

U posljednjem susretu ovoga kola nešto kasnije se sastaju Liverpool i Manchester United.

Na ljestvici vodi Manchester City s 44 boda, Liverpool je drugi s dva boda manje, ali i utakmicom manje, dok je Tottenham treći s 39 bodova. Chelsea na četvrtom mjestu ima 37 bodova, a Arsenal je ostao peti s 34 boda.

Southampton je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja i sada drži 17. mjesto sa 12 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider