Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POSLJEDNJA PRILIKA

Southampton je ostavio Nathana Jonesa na klupi, hoće li se okrenuti Hrvatima u utakmici na sve ili ništa?

Iako se očekivao njegov otkaz, menadžer trenutno posljednje momčadi Premier lige i dalje je na klupi Svetaca.

Nathan Jones, Kyle Walker-Peters i Duje Ćaleta-Car (Foto: Guliver Images)

49-godišnji Velšanin Nathan Jones nije bio dobro primljen od prvog trenutka kako je postao menadžerom Southamptona. 

Navijači Svetaca nisu prežalili prethodnog menadžera Ralfa Hassenhüttla, a još manje im se svidjelo dovođenje nekoga tko gaji stil nogometa poput Jonesa.

Samo jedna pobjeda u sedam utakmica

Za sada se čini kako su navijači bili u pravu iskazivanjem nezadovoljstva, budući da je Jones zabio momčad na posljednje mjesto ljestvice Premier lige, ostvarivši samo jednu pobjedu i šest poraza u sedam susreta.

Početkom tjedna očekivao se njegov otkaz, posebno nakon izjava u kojima je za loše rezultate imao nevjerojatne izlike. Od onog kako nije preferirao svoj stil nogometa jer se pokušao prikloniti onome što navijači žele pa do onoga kako je prošle sezone, na klupi Lutona, bio jedan od najboljih trenera u Europi.

Otkaz ipak nije došao, a Jones će imati priliku popraviti dojam u domaćem susretu protiv Wolverhamptona, momčadi koja se također nalazi u borbi za ostanak. Iako je Joan Lopetegui podigao momčad, posebno nakon pobjede u posljednjem kolu protiv Liverpoola, sve osim tri boda bit će katastrofa i trebalo bi značiti pozdrav s ovim od početka nepoželjnim menadžerom.

Uvjeren da može ostaviti momčad u ligi

"Ne osjećam nikakav pritisak i uvjeren sam da mogu ovu momčad ostaviti u ligi", izjavio je Jones na press konferenciji pred spomenuti susret, dodavši nešto o nedostatku preuzimanja odgovornosti za neuspjeha:

"Naprotiv, ja sam u potpunosti preuzeo odgovornost. Samo sam objasnio zašto sam povukao neke odluke koje su se na kraju pokazale krivima. Prihvaćam odgovornost i vrijeme je da odmah krenemo ostvarivati dobre rezultate."

Jones je prije posljednje utakmice iznenadio slanjem trojice igrača, među kojima su Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car, u drugu momčad. Posebno jer Oršiću od dolaska nije dao pravu priliku, a Ćaleta-Car mu je nekoliko susreta bio ponajbolji igrač.

Sve u svemu, on sad nema izbora i mora ići na pobjedu protiv Wolvesa, a možda bi mu hrvatski dvojac tu mogao odigrati ključnu ulogu. Samo im mora dati šansu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider