Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iskorak u karijeri

Sosa pred transferom u Englesku: Želi ga dvostruki osvajač Lige prvaka

Borna Sosa na izlaznim je vratima Stuttgarta.

Borna Sosa i Benjamin Pavard (Foto: Afp)

Nakon pet godina provedenih u Stuttgartu, Borna Sosa mogao bi uskoro promijeniti sredinu. Za njega je zainteresiran dvostruki osvajač Lige prvaka Nottingham Forest prenosi njemački Kicker.

Uhićeni Bad Blue Boysi Podignuta optužnica protiv Bad Blue Boysa: Evo za što ih se sve tereti divider

Sosa je 2018. godine napustio Dinamo u transferu vrijednom 6 milijuna eura i od tada je njegova reputacija kroz drugu i prvu ligu Njemačke samo rasla. Najviše tržišna cijena koju je hrvatski branič postigao bila je 23 milijuna eura, dok se danas procjenjuje na 12 milijuna eura.

Za 25-godišnji hrvatski reprezentativca Nottingham Forest će vjerojatno morati izdvojiti oko 15 milijuna eura, a u paketu s njim u premierligaša bi trebao napadač Serhou Guirassy.

"Poput mnogih igrača, sanjam o tome da zaigram u Premier ligi. To je najjača liga svijeta, i to ne samo zbog velike šestorke, snažni su i ostali klubovi”, rekao je Sosa u nedavnom intervjuu za Bild.

Bad Blue Boysi VIDEO Povećala se brojka uhićenih u Ateni: Među njima skoro 100 Bad Blue Boysa divider

Prošle sezone Sosa je sa Stuttgartom opet bio na ivici ispadanja u drugu Bundesligu, no kroz play-off suvereno su slavili protiv HSV-a ukupnim rezultatom 6:1. U prvom utakmici, koju je Stuttgart pobijedio rezultatom 3:0, Sosa je bio proglašen igračem utakmice zbog dvije asistencije koje je udijelio svojim suigračima.

Ukupno, prošle sezone, je u odigranih 28 utakmicu Sosa upisao 10 asistencija i 2 gola čime je zapao za oko mnogim klubovima pa tako i Nottingham Forestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider