Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav svestrani majstor

Zvijezda Tottenhama s najvišim počastima odslužila vojni rok: Jedan od petorice najboljih

Napadač Tottenhama odslužio vojni rok s najvišim počastima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnokorejski nogometaš Son Heung Min završio je u petak s počastima svoj vojni rok u trajanju od tri tjedna u vojnom kampu na Korejskom poluotoku jer je bio proglašen jednim od pet najboljih ročnika u svojoj jedinici.

Marinci su na svojoj stranici na Facebooku objavili fotografije napadača Tottenhama u uniformi kako izvodi vojni pozdrav i kako u ležećem položaju puca iz M-16.

gol expired Rakitić se vratio treninzima i poslao poruku: ''Prvi put da sam izašao nakon 60 dana, situacija je prilično nova'' divider

U Južnoj Koreji svi odrasli muškarci moraju odslužiti vojni rok u trajanju od dvije godine. Južnokorejska vojska broji 600.000 vojnika, za razliku od Sjeverne Koreje, koja ima 1,3 milijuna pripadnika.

Son je bio izuzet iz obvezne dvogodišnje vojne službe, koja je mogla ugroziti njegovu karijeru profesionalnog nogometaša, zbog zlatne medalje koju je s reprezentacijom Južne Koreje osvojio na Azijskim igrama u Indoneziji 2018.

Zahvaljujući toj medalji mogao je odslužiti vojni rok u samo tri tjedna obuke u vojnoj bazi i uz 500 sati rada za javno dobro.

gol expired Najpoznatija nogometna plavuša novim objavama pomutila razum svojim fanovima divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider