Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li pogriješio?

Solskjaer brani Pogbu, legenda poručila da to nije tombola: Nitko nije gori u zadnjih godinu dana

Menadžer ManUtd-a Ole Gunnar Solskjaer ne vjeruje da je situacija oko izvođača jedanaesteraca pitanje koje treba rješavati, unatoč tome što je Paul Pogba promašio s bijele točke za pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u prvom kolu rezultatski razbio Chelsea, Manchester United je bio i nadomak druge pobjede u Premierligi. Ali, veznjak Paul Pogba promašio je jedanaesterac kod rezultata 1:1 u drugom poluvremenu.

Odmah nakon toga pojavila su se pitanja je li on trebao izvoditi najstrožu kaznu, s obzirom na to da je Rashford u prvom kolu bio izrazito precizan i mogao je dobiti još jednu šansu. Međutim, Pogba je i prošle sezone bio prvi izvođač jedanaesteraca.

Problem je u tome što početka prošle sezone do ovog vikenda nitko u Premierligi nije promašio više jedanaesteraca od Pogbe (četiri). No, znamo da je ovo bilo burno ljeto i kako bi ManUtd volio da Pogba ostane, unatoč svim glasinama.

''To je pitanje izvođača jedanaesteraca u Manchester Unitedu, to nije tombola'', rekao je bivši igrač Crvenih vragova Gary Neville za Sky Sport, ali Solskjaer je otklonio dvojbe tako što je potvrdio da su izvođači Pogba i Rashford.

Wolvesi slave pogodak (Foto: AFP) Wolvesi golčinom i obranjenim jedanaestercem otkinuli bodove Manchester Unitedu divider

Upitan da li treba rješavati to pitanje, Solskjaer je rekao:

''Ne uopće. Njih dvojica su sigurni i dobri izvođači penala. I ja sam znao biti u toj situaciji. Kad su njih obojica na terenu, izvodi onaj koji ima najveće samopouzdanje, a Paul ih je zabio puno prije toga pa to apsolutno nije problem.''

''Ponekad u igri steknete samopouzdanje, a ponekad ne želite izvesti jedanaesterac jer imate loš dan. Aposlutno nemam problema s igračima koji priđu i kažu: 'ovo je moje'.''

Kako god bilo, United je propustio startati sa šest bodova iz prva dva kola, a Pogba je po posljednjem sučevom zvižduku prekrio glavu dresom, znajući kako je to bila izvrsna prilika za pobjedu.

Rješenje za transfer Neymara: Velika razmjena velikana, Dybala, Suarez i Rakitić u kombinaciji Dybala i Neymar u duelu za loptu (Foto: AFP) Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) Luis Suarez (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider