Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Živa strava

Šokantne scene i neviđene kazne u dječjoj ligi: Brutalni incidenti, teško je povjerovati

Aragonski nogometni savez oštro je kaznio nekoliko igrača od 12 godina zbog teških incidenata koji su se dogodili na utakmici 3. dječje lige u Zaragozi…

Crveni karton (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

U Španjolskoj se dogodio povijesni presedan u omladinskom nogometu, i to s negativnom konotacijom. Teško je povjerovati da se takve stvari mogu događati u dječjim ligama.

Hajduk - Celje, golčina Fossatija VIDEO Hajduk bez Livaje pobijedio Slovence, utakmicu obilježio fantastičan gol Fossatija divider

Naime, Aragonski nogometni savez izrekao je drakonsku kaznu 12-godišnjem igraču zbog fizičkog napada na suparnika, a koji se dogodio 17. prosinca prošle godine tijekom utakmice 3. dječje lige između Cristo Reya i Alfinden EFB-a u Zaragozi.

Igrač Alfinden EFB-a dobio je čak 25 utakmica suspenzije, ali nije jedini koji je suspendiran. Još su dva igrača iz iste momčadi dobila suspenziju od 15 utakmica.

Neviđena kazna

Povjerenstvo Aragonskog nogometnog saveza okarakteriziralo je prekršaje kao vrlo ozbiljne, pogotovo kada se uzme u obzir da se radi 12-godišnjim dječacima.

Suspenzija od 25 utakmica argumentirana je ovako: četiri utakmice za napad na protivnika tijekom igre, 15 utakmica za nastavak napada na protivnika nakon što je igra zaustavljena. Sve treba staviti u kontekst nemilih scena, a posebice zbog nemoći protivničkih igrača, koji su ležali na terenu. Još šest utakmica dodano je zbog teškog i opetovanog vrijeđanja suca.

Osim toga, još je jedan mladi nogometaš kažnjen je s tri utakmice suspenzije jer se sucu obraćao s prijezirnim izrazima lica, dok je asistent  trenera Alfinden EFB-a kažnjen s dvije utakmice suspenzije zbog opetovanih protesta i odbijanja da ode u svlačionicu nakon što je isključen.

Šokantni incidenti

Igralište Alfinden EFB-a također je zatvoreno za tri službene utakmice, a klubu se oduzimaju dva boda, uz novčanu kaznu od 400 eura, te upozorenje da će biti izbačen iz natjecanja ako se prekršaj ponovi.

Ove oštre sankcije imaju za cilj pokušati zaustaviti trend nasilja koji se pojavljuje u omladinskim ligama širom Aragonije, pa i Španjolske.

Inače, spomenuta utakmica, koja se igrala na školskom terenu Cristo Reya u Zaragozi, prekinuta je u 58. minuti nakon niza incidenata. Sudac je bio prisiljen prekinuti utakmicu u kojoj su šestorica igrača ozlijeđeni, a dvojica su zbog zadobivenih udaraca hitno prebačeni u bolnicu na liječenje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider