Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I TAKO TO PROĐE

Smijenili izuzetno uspješnog trenera da bi doveli Rooneyja: 15 utakmica kasnije i on je bivši!

Wayne Rooney kratko se zadržao na klupi Birminghama, ali dovoljno da upropasti potencijalno sjajnu sezonu.

Wayne Rooney (Foto: Afp)

Pravi šok na Otoku dogodio se početkom listopada, kad je predsjednik Birmingham Cityja smijenio trenera Johna Eustacea.

Nikome nije bilo jasno zašto, s obzirom na to da je momčad ostvarila najbolji start u sezonu godinama unazad. Nalazili su se na šestom mjestu, a kao usporedbu vrijedi spomenuti da klub šest posljednjih sezona nije završio na boljem plasmanu od 17. mjesta u engleskom Championshipu.

Iz čistog hira doveo Rooneyja

Razlog je bila prilika da na klupu dovede Waynea Rooneyja. Uistinu fantastičnog igrača i legendu engleskog nogometa, ali čovjeka koji se kao trener nije iskazao. Istina, mnogi veličaju njegov rad u Derbyju unutar teškog stanja uz veliki broj oduzetih bodova, no taj Derby svejedno je ispao u treći rang. U američkom DC Unitedu nije se dugo zadržao.

Ipak, ništa od toga nije bilo bitno predsjedniku Garyju Cooku, koji je odlučio postaviti Rooneyja na mjesto menadžera. Niti tri mjeseca kasnije Rooney je bivši.

Ovog puta nije razlog to što je našao još neko njemu zvučnije ime, nego jednostavno rezultati.

Dvije pobjede u 15 utakmica = borba za ostanak

Rooney je u 15 utakmica ostvario dvije pobjede, četiri neodlučena susreta i čak devet poraza.

Sa šestog mjesta i borbe za kvalifikacije za Premier ligu momčad je odveo na 20. mjesto, u borbu za ostanak, s tek šest bodova prednosti ispred opasne zone. Čisto za usporedbu, Eustace je u 11 utakmica upisao pet pobjeda te po tri neodlučena susreta i poraza.

Momčad Ivana Šunjića tako se sad ponovno nalazi ondje gdje je posljednjih sezona bila, a odluku predsjednika Cooka možemo zvati jednim od lošijih vlasničkih odluka u novijoj povijesti engleskog nogometa. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider