Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Perišić se 'utopio' u Hajduk i izgleda loše, Gattuso zbog toga najviše bjesni

Pomiješane su emocije nakon večerašnjih nastupa triju hrvatskih klubova u 3. pretkolu Europske i Konferencijske lige...

Ivan Perišić i Marko Livaja (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Iako je Hajduk možda odigrao najskromnije, na kraju ispada da je polučio najbolji rezultat. Jasno je da je remi u gostima bolji od remija na domaćem terenu.

Ružomberok - Hajduk Slovaci nisu impresionirani Hajdukom: "Divlji Talijan urlao i udarao. Ništa nije smislio" divider

Osijek je nesretno i nespretno prosuo pobjedu na Opus Areni. Duarte je napravio jedanaesterac duboko u sudačkoj nadoknadi. Osječanima se na neki način ponovio Šibenik. Bili su bolji, Azerbajdžanci su prvi udarac u okvir vrata uputili tek u 90. minuti i uspjeli su ostati neporaženi.

Matković utjeha za Osječane

Mala utjeha Osječanima može biti što je pogodak postigao mlađahni Anton Matković, jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, koji će u predstojećem razdoblju preuzeti ulogu glavnog ofenzivca od Ramona Miereza.

Argentinac odlazi iz Osijeka, gledao je utakmicu s tribina. Novo odredište bit će mu Al-Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Već smo pisali o toj kontroverznoj priči, odnosno što se sve događalo iza kulisa, pa nema smisla se ponavljati.

Osijek - Zira VIDEO Svi su čekali kraj utakmice, a onda se dogodilo ovo: Pogledajte kako je Osijek prosuo pobjedu divider

Osijek nema sreće na početku sezone, izgubio je na otvaranju HNL-a od Šibenika iako je bio puni bolji, a sada je na infarktan način remizirao sa Zirom. Osječane može tješiti da je igra bolja od rezultata i valjda će im se to negdje vratiti. Možda već na gostovanju kod Zire. Situacija nije bajna, no na muci se poznaju junaci.

Hajduk izvukao povoljan rezultat talijanskom taktikom

Hajduk je na klasičan talijanski način odigrao u Slovačkoj protiv Ružomberoka. Nije ni čudo jer je trener slavni Talijan - Gennaro Gattuso. Tražila se nula i nula je izašla. Gattuso je bio glavna zvijezda utakmice. Skakanje uz aut-crtu i divljanje na klupi njegov je trenerski trademark otkako je stigao u Hajduk, a i prije toga. Šteta što nije pravljenje igre, ali možda bude.

Gennaro Gattuso VIDEO Pogledajte Gattusov ispad bijesa: Zbog Perišića se zatrčao prema klupi pa napravio ovo divider

Zasad to izgleda relativno loše, no najvažniji je rezultat. Hajduk je izvukao aktivan rezultat i imat će šansu u Splitu zaključiti slučaj. Kako će igrati i hoće li dignuti formu, to je jako teško prognozirati. Gattuso je najviše poludio u trenutku kada je Ivan Perišić jednu dugu loptu pogrešno odigrao. Jasno je Talijanu da će teško izaći na pobjednički put bez pravog Perišića. U toj pogrešci i Gattusovoj reakciji ima puno simbolike.

Perišić izgleda loše, Gattuso bjesni

Nije problem u tom jednom pogrešnom dodavanju, već u tome što Perišić nikako da nadođe. Ne da nije blizu nekih starih razina, već je udaljen kilometrima. Štoviše, Perišić se utopio u sivilo Hajdukove momčadi. Cinici bi rekli, baš se uklopio. Ničim ne odskače, a kada su očekivanja velika, razočaranja su još veća.

Dobro, nije igrao puno, ali opet… Unatoč ozljedi i dugom oporavku, od takvog imena očekuje se više jer sada je već prošlo nekoliko mjeseci od povratka na travnjak. Ako ćemo iskreno, smije li se reći, opet je bio među najlošijim Hajdukovim igračima, a to nije baš tako lako kada vidimo kako ostali igraju.

Osijek - Zira Šok u Osijeku: Duarte tragičar na samom kraju, Azerbajdžanci neporaženi odlaze iz Slavonije divider

Kada će se Perišić vratiti na barem svoje približne razine i hoće li se to ikada dogoditi, pitanje je za milijun dolara. To se jamačno pita i Gattuso, zato i bjesni pored klupe. Talijan je nestrpljiv, treba Perišića u pravoj formi što prije, a to u ovom trenutku izgleda daleko kao talijanska obala od Splita.

Rijeka propustila šansu

Dojam je da je Rijeka propustila veliku šansu puno toga riješiti već na Rujevici. Imali su Riječani gotovo četrdesetak minuta igrača više. Izjednačili su u pravom trenutku, u završnici prvog poluvremena, a onda im je početkom drugog poluvremena Abdullai pružio veliku šansu dobivši drugi žuti karton.

Niko Galešić slavi pogodak Teška utakmica na Rujevici: Rijeka propustila šansu, Bijeli se ukočili s igračem više divider

I dogodilo se sve suprotno od onog čemu su se Rijekini navijači nadali. Zvučni apsurdno, ali Rijeka je igrala osjetno bolje kada su snage bile izjednačene. U završnici su domaći čak imali sreće jer su Šveđani uzdrmali vratnicu. Rijeka je vrlo dobro otvorila utakmicu, na krilima opet raspoloženog Franje Ivanovića stisnula je Elfsborg i redala udarce prema vratima gostiju, no u jeku svojih napada primila je pogodak, i to praktički iz prvog opasnijeg udarca gostiju.

Pad u drugom poluvremenu

Očito je da Rijeka psihološki i fizički pada kada ne iskoristi početne šanse. Čim ne krene kako treba, Rijeka kopni. Slično je bilo i protiv Corvinula, no tada je bilo i malo sreće jer tko zna što bi bilo da su Rumunji iskoristili jedanaesterac. I protiv Elfsborga je drugo poluvrijeme bilo dosta lošije nego prvo. Rijeka nije mogla stvoriti kvalitetan pritisak niti s igračem više.

Šteta, dojam je da je mogla polučiti puno povoljniji rezultat da je bila samo malo hrabrija. Ovako neće biti lako u uzvratu u Švedskoj. Na svojem umjetnom bunjištu Šveđani jamačno neće otezati kao na Rujevici. Njihovo prvenstvo je u punom pogonu, to im je prednost, no Riječani imaju svoje adute i trebaju ostati pozitivni. Utakmica na Rujevici sugerira da mogu zapapriti Šveđanima. Rijeka je u prvoj utakmici ipak bila bolja, a hoće li ukupno biti bolja, to ćemo vidjeti u uzvratu. Čini se da je sve otvoreno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO VARAŽDIN - DINAMO: Stigli sastavi! Bjelica zarotirao momčad, jasan je cilj domaćina

Opširnije >>> https://bit.ly/4dRbq2d
Dalmatinski derbi na Poljudu... 😎⚽️
Europskom Dinamu slijedi povratak u HNL stvarnost... ⚽
🎩🪄