Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bull-terrierski gard"

Službeno: Dinamo realizirao veliki transfer, talentirani veznjak otišao u Moskvu

Iz Maksimira su pustili bijeli dim za transfer koji se najavljivao proteklih nekoliko dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo Zagreb je potvrdio: 22-godišnji veznjak Nikola Moro odlazi u Dinamo iz Moskve!

Iz Maksimira su potvrdili transfer, oprostivši se od svog sad već bivšeg igrača.

"GNK Dinamo i Dinamo iz Moskve dogovorili su sve detalje transfera Nikole More u redove ruskog prvoligaša. Nakon što je prošao liječnički pregled, Moro je potpisao višegodišnji ugovor za moskovski Dinamo. Moro je maksimirski klub uvelike zadužio ne samo igračkim umijećem i nogometnom finesom već i pristupom, karakterom, susretljivim i prijateljskim gardom, poštenim odnosom prema suigračima, trenerima, svima u radnoj zajednici... Katkad je bilo zanimljivo gledati kako se njegov samozatajni pristup izvan terena pretače u žestoki 'bull-terrierski' gard na samome travnjaku gdje mu je, pogotovo u zadnjih godinu dana, osnovni zadatak bio defenzivni dio veznoga reda, rastakanje suparničkih akcija", poručili su iz Dinama.

Dinamu 8,5 milijuna, Moru mjesečna plaća od 100 tisuća eura

Oba kluba taje o kojem se novčanom iznosu radi u ovom poslu. Proteklih dana imali smo prilike čitati kako je odšteta koju će Rusi uplatiti zagrebačkom imenjaku 8,5 milijuna eura (plus 20 posto od idućeg transfera) dok će mladi Solinjanin u Moskvi godišnje zarađivati milijun i 200 tisuća eura.

Moro je u Dinamu upisao 115 službenih nastupa pri čemu je postigao 10 golova i upisao osam asistencija. Osvojio je sedam trofeja: naslove prvaka 2016., 2018., 2019. i 2020., Kup 2016. i 2020. te Superkup 2019. Igrao je u dva navrata (2016. i 2019.) u Ligi prvaka, a pod vodstvom Nenada Bjelice bio je neizostavni dio momčadi koja se u sezoni 2018./2019. probila do osmine finala Europske lige.

Od Dinama i ljudi u klubi navijača Moro se oprostio, istaknuvši kako mu odlazak teško pada:

"Osjećam se čudno. Osjećaji su pomiješani. S jedne strane sam presretan jer odlazim u velik klub i jedva čekam nove izazove. S druge strane, odlazim iz kluba u kojem sam proveo 11 godina. Iz grada u kojem sam živio pola života i sigurno mi nije lako bilo proći kroz ulaz Maksimira i zatvoriti vrata Zagreba. No, to je život profesionalaca. Ruska liga je jača od HNL-a, rangirana je kao šesta u Europi i to je sigurno iskorak za mene. Puno je dobrih momčadi, svaka od njih ima novi stadion. Osobna očekivanja su da kroz rusku Premierligu postanem bolji i kompletniji igrač s iskustvom koje će mi koristiti na mome putu."

Pogledajte cijelu borbu i pobjedu Miočića protiv Cormiera

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider