Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neočekivana destinacija

Jedan od najneobičnijih transfera ove zime: Skorašnji suparnik Vatrenih izazvao euforiju

Obavljene su sve formalnosti, karizmatični Slovak vratio se u Europu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovački nogometni reprezentativac Marek Hamšik poslije dvogodišnje avanture u Kini vratio se u Europu, ali ne u neki klub iz liga petice niti u svoju domovinu (kao što je obično slučaj kod igrača u poznim godinama) već je potpisao za Göteborg.

Švedski velikan u ponedjeljak navečer i službeno je potvrdio transfer o kojem se počelo pričati prije nekoliko dana. Ugovor je potpisan do 30. kolovoza ove godine, a Hamšikov potpis u euforičnom su raspoloženju proslavile tisuće navijača Göteborga.

Hamšik je u Göteborg stigao kao slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor s kineskim Dalianom u čije je redove otišao poslije 11 i pol godina igranja za Napoli.

U klubu s juga Italije postao je legenda. Naravno, ne kao Diego Armando Maradona kojeg je svojedobno pretekao i po broju golova i po broju nastupa za Napoli, ali Hamšikovo ime s velikim se poštovanjem izgovara podno Vezuva.

Sada ga očekuje nova epizoda, njegova peta postaja u seniorskoj karijeri (igrao je još i za Slovan Bratislavu i Bresciju) gdje će pokušati vratiti Göteborg na stare staze slave.

Ovaj klub iz istoimenog grada 18 je puta bio prvak Švedske, ali na titulu čekaju već 14 godina, a prošlu su sezonu završili na razočaravajućem 12. mjestu.

Hamšik, kao i najavljeni dolazak poznatih Šveđana Marcusa Berga i Oscara Wendta, trebao bi biti naznaka boljih dana...

Dodajmo kako Hamšik, koji će na ljeto navršiti 34 godine, još uvijek igra za reprezentaciju Slovačke koja je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo smještena u istu grupu s Hrvatskom.

Dalić o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i još puno toga

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider