Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne žele odmah ispasti

Dugo su lovili mladog dinamovca... Slavni engleski klub doveo pojačanje za obranu

Leeds radi na učvršćivanju svoje obrane nakon što je u prve utakmice Premierlige do sada primio sedam golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometaš Diego Llorente novo je pojačanje engleskog prvoligaša Leedsa, objavio je njegov bivši klub Real Sociedad na svojim stranicama.

Iako financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, britanski mediji pišu da Leeds mora za 27-godišnjeg Llorentea platiti 20 milijuna funti (oko 21 i pol milijun eura).

"Real Sociedad i Leeds United su postigli dogovor o transferu Diega Llorentea", objavio je Real Sociedad čiji je dres Llorente nosio tri godine.

Llorente je profesionalnu karijeru počeo u Real Madridu no tamo se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi, pa je 2017. prešao u Sociedad, za koji je odigrao 30 utakmica.

Leeds radi na učvršćivanju svoje obrane nakon što je u prve utakmice Premierlige do sada primio sedam golova.

Početkom ovog rujna zakotrljala se priča kako Leeds želi dovesti 18-godišnjeg stopera Dinama Joška Gvardiola. Spominjao se iznos viši od 20 milijuna eura odštete, slično ovome koliko su iskrcali za Llorentea, ali dogovor nije postignut jer su igrač i članovi njegove obitelji smatrali kako još uvijek nije vrijeme za odlazak u Premierligu.

Ljudi koji se skrbe o Gvardiolovoj karijeri mišljenja su kako je za njegov razvoj bolje odraditi nekakvu međustepenicu, a to bi prema posljednjim informacijama mogao biti RB Leipzig. Naime, taj ga je klub voljan kupiti i ostaviti na posudbi u Dinamu još ovu polusezonu, a nakon toga bi se mladić rođen 2002. godine preselio u Njemačku.

Pogledajte kako se gradi novi stadion Osijeka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider