Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Josipe, sretno!

Sad je i službeno: Juranović potpisao za velikana s Otoka, dio odštete pripast će i Hajduku

Poljaci mogu biti izrazito zadovoljni ovakvim razvojem događaja, baš kao i Juranović za kojeg je ovo korak naprijed u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović potpisao je petogodišnji ugovor sa Celticom! Škotski velikan platio je odštetu Legiji iz Varšave u iznosu od tri milijuna eura. Deset posto od te cifre, 300.000 eura, Poljaci će proslijediti Hajduku.

Naime, kad je prije godinu dana Juranović odlazio s Poljuda u Legiju, u ugovor je ugrađena klauzula da 10 posto od njegovog budućeg transfera pripada Splićanima.

Celticov menadžer Ange Postecoglou bio je vrlo zadovoljan poslije okončanja ovog posla.

"Apsolutno smo oduševljeni što smo doveli Josipa u klub, sigurni smo da će biti sjajno pojačanje za nas. Puno je izazova ispred nas i on će nam dati potrebnu kvalitetu i širinu kadra."

Od Dubrave preko Hajduka do Celtica

Ovim transferom nastavljen je meteorski uspon mladića koji je prije sedam godina igrao u Trećoj HNL za zagrebačku Dubravu. Kao ofenzivni veznjak Juranović je bio proglašen najboljim trećeligaškim igračem u Hrvatskoj prije nego li je stigao u Hajduk. Na Poljudu je prekomandiran na desnog beka i to se pokazalo kao pun pogodak. Igrama na toj poziciji dogurao je i do reprezentacije za koju je debitirao u siječnju 2017. na prijateljskoj utakmici u Kini, dok je izbornik bio Ante Čačić.

gol expired Juranović zabio gol karijere, o ovoj golčini danima će se pričati divider

Prošlo ljeto Juranović se po prvi put okušao u inozemstvu, prešao je u Legiju s kojom je u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka Poljske. Ukupno je za Legiju postigao dva pogotka i upisao 10 asistencija u 41 nastupu u svim natjecanjima.

Danas, s obzirom na zdravstvene probleme koje ima Šime Vrsaljko, kojeg izbornik Zlatko Dalić nije niti pozvao za nadolazeće okupljanje Vatrenih, Juranović je prvi izbor u reprezentaciji na poziciji desnog beka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider