Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Jako sretan zbog povratka"

Dinamo dodao gas na zadnji dan prijelaznog roka: Nakon Ademija potpisao i drugi strijelac HNL-a

Fran Brodić je potpisao za Dinamo koji ga do kraja sezone ostavlja na posudbi u Varaždinu.

Fran Brodić (Foto: GNK Dinamo)

Posljednjeg dana prijelaznog roka za HNL klubove Dinamo je potvrdio transfer Frana Brodića, 26-godišnjeg napadača Varaždina koji će do kraja sezone ostati na posudbi u redovima varaždinskog prvoligaša.

Brodić na početku ove sezone igra sjajno, zabio je šest prvenstvenih pogodaka (ima i jednu asistenciju) i s tim je učinkom drugi strijelac HNL-a, iza Osijekovog Mije Caktaša.

Mirko Barišić i Adrian Ademi Arijan Ademi se vratio u Dinamo divider

Njegov ugovor s Varaždinom trajao je do ljeta iduće godine, ali Dinamo ga je odlučio zakapariti i osigurati se da Brodića nitko drugi ne dovede. Za to su Zagrepčani, prema neslužbenim informacijama, platili Varaždincima odštetu u iznosu od 500.000 eura.

"Maksimir sam uvijek smatrao svojim drugim domom"

"Jako sam sretan zbog povratka u ovaj veliki klub. Za mene je u Dinamu na neki način sve počelo i oduvijek sam Maksimir smatrao svojim drugim domom. Činjenica što me klub odlučio vratiti u svoje redove u mojim najboljim nogometnim godinama potvrda je da se razvijam u dobrom smjeru, ali i motivacija da nastavim s daljnjim radom i trudom kako bih dodatno napredovao. Zahvaljujem svima u klubu što su mi omogućili da se vratim", izjavio je nakon potpisa ugovora.

Brodić je inače rođen u Zagrebu (8. siječnja 1997.), prve nogometne korake načinio je u Kustošiji, nakon toga prešao u NK Zagreb, da bi kao 14-godišnjak stigao u Dinamovu omladinsku školu. Sa 17 godina odlučio je napustiti Dinamo, sreću je potražio u belgijskom Club Bruggeu, međutim zaobilaznim putevima, igrajući na posudbi u belgijskim klubovima te u talijanskoj Cataniji i Reggini. Potpunu afirmaciju na koncu je pronašao u HNL-u, točnije u Varaždinu u koji je u siječnju 2022. stigao iz Gorice.

Ukupno je za Varaždince u proteklih godinu i pol postigao 24 gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider