Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Solskjaer oduševljen

Fantastično pojačanje Manchester Uniteda: Sjajni Nizozemac potpisao za "male" novce

Van de Beek će doputovati u Englesku nakon što odradi obveze s reprezentacijom Nizozemske i utakmica protiv Poljske i Italije, 4. i 7. rujna u Ligi nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski nogometni reprezentativac Donny van de Beek (23) napustio je redove Ajaxa i karijeru će nastaviti u engleskom velikanu Manchesteter Unitedu, objavio je klub s Old Trafforda.

Mladi Nizozemac je za Crvene vragove potpisao ugovor na pet godina, a prema pisanju otočkih medija transfer je vrijedan 39 milijuna eura, uz pet milijuna eura bonusa.

"Spreman sam za novi izazov u karijeri, a nema većeg standarda od Manchester Uniteda. Svi su mi pričali koliko je sjajna atmosfera na Old Traffordu i jedva čekam to doživjeti," poručio je nizozemski veznjak.

On će doputovati u Englesku nakon što odradi obveze s reprezentacijom Nizozemske i utakmica protiv Poljske i Italije, 4. i 7. rujna u Ligi nacija.

Van de Beek je produkt Ajaxove škole, a u pet sezona provedenih u redovima Kopljanika upisao je 175 nastupa, 41 gol i 35 asistencija. Za nizozemsku vrstu je sakupio 10 nastupa.

"Donny ima sve tehničke atribute potrebne za našu momčad. Njegova sposobnost da vidi prostor, vrijeme, pokrete i pročita igru ​​zaista će nadopuniti kvalitete koje imamo u veznom redu," kazao je menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider