Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oslabili konkurenta

Newcastle počeo trošiti lovu od Saudijaca: Kupili igrača za peterostruko veći iznos od njegove vrijednosti

Chris Wood iz Burnleyja potpisao je za Newcastle koji će njegovom sad već bivšem klubu isplatiti odštetu od 30 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogometni premierligaš Newcastle realizirao je svoj drugi transfer otkako ih je prije nekoliko mjeseci kupio Javni investicijski fond (PIF) iz Saudijske Arabije.

Nakon kupovine Kierana Trippiera iz Atletico Madrida za 15 milijuna eura, za Svrake je sada potpisao Chris Wood, dosadašnji napadač Burnleyja, kojem će Newcastle isplatiti odštetu od 30 milijuna eura.

Wood je početkom prosinca proslavio 30. rođendan, riječ je o stasitom centarforu koji razgrće suparničke obrane, veliki je borac i za njega ne postoji izgubljena lopta.

Ove sezone je u 17 nastupa u Premierligi za Burnley samo triput bio strijelac, a u svim natjecanjima za ovaj klub je zaigrao 165 puta, postigavši 53 pogotka, uz devet asistencija.

Ovaj reprezentativac Novog Zelanda u nacionalnom dresu ima 59 nastupa i 27 golova.

Prema Transfermarktu Woodova tržišna vrijednost iznosi šest milijuna eura, a Newcastle je za njega morao izdvojiti pet puta više novca zbog klauzule koju je imao u ugovoru s Burnleyjem. Njegovi dojučerašnji poslodavci nisu htjeli uopće razgovarati o mogućem popustu pa Svrake nisu imale izbora - morali su aktivirati izlaznu klauzulu.

Tako je Newcastle dobio novog napadača, ali na ovome ne namjerava stati. Naime, uoči početka prijelaznog roka trener Eddie Howe potvrdio je kako na raspolaganju ima 200 milijuna eura. To je iznos koji su Saudijci namijenili za pojačanja samo u ovom siječnju, jer trenutni apsolutni prioritet Newcastlea je ostanak u društvu najboljih.

Ukoliko u tome uspiju, na ljeto možemo očekivati kudikamo zvučnije akvizicije na St James' Parku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider