Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznato ime

Slovenija odradila prvi trening uoči Hrvatske: Bivši dinamovac priključen stožeru

Hrvatska i Slovenija sastaju se ove subote u Dohi uz rijenos na Novoj TV i gol.hr-u od 15 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote u 15 sati Hrvatska i Slovenija odigrat će prijateljski dvoboj u Kataru, a izabranici Matjaža Keka već su stigli u Dohu i odradili prvi trening.

U Dohu su doputovala i šestorica reprezentativaca, a ostali će stići izravno iz svojih klubova u katarsku bazu slovenske vrste, a među njima je i jedan nogometaš iz Prve HNL, Adam Gnezda Čerin koji nosi dres Rijeke.

Cestar debitira kao pomoćni trener Slovenije

Na turniru u Dohi stručnom stožeru će se prvi put priključiti i Boštjan Cesar.

Dosadašnji izbornik U19 reprezentacije, koji je dio igračke karijere proveo u zagrebačkom Dinamu, vraća se u reprezentaciju u kojoj je zadnji put igrao kao igrač s najviše nastupa i kapetan, a sada se Cesar vraća kao trener.

"Cesar je karakterno dokazan, premda je jedno biti igrač i kapetan, a drugo trener. Sada će imati drugu ulogu, no siguran sam kako će to biti dobro za reprezentaciju," kazao je Kek.

Priprema za Ligu nacija

Utakmice u Dohi slovenskoj reprezentaciji će poslužit kao priprema za Ligu nacija u lipnju, kada će Slovenija po prvi put nastupiti u B ligi protiv Švedske, Srbije i Norveške.

"Raduju me utakmice protiv Hrvatske i Katara, ali radujem se i što ćemo imati priliku odraditi nekoliko treninga više. To nećemo momći u lipnju kada krenu natjecanja u Ligi nacija. Na koncu prvenstva nas očekuju još četiri utakmice protiv jakih reprezentacija i ovo je prilika da se netko od igrača nametne," kazao je slovenski izbornik Kek za stranicu Slovenskog nogometnog saveza osvrnuvši se na prvi ogled protiv "Vatrenih".

Treći dvoboj Hrvatske i Slovenije

Bit će to treća međusobna utakmica u posljednjih godinu dana. U ožujku 2021. Slovenija je na startu kvalifikacija za World Cup slavila u Ljubljani sa 1-0, dok su "Vatreni" u rujnu uzvratili u Splitu pobjedom 3:0.

"Nadam se da će naša treća utakmica biti nalik onoj prvoj. Hrvatska ide na svjetsko prvenstvo, to je top reprezentacija," naglasio je slovenski strateg prilikom objave popisa igrača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider