Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Ljubljani

Slovenija preokrenula protiv Izraela, Njemačka slavila u Belfastu

U skupini G Poljska i Austrija su odigrale 0-0, dok je Slovenija u susretu prepunom preokreta pobijedila Izrael sa 3-2.

Benjamin Verbič (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brončani s posljednjeg svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Belgijanci nastavljaju svoj siguran put prema plasmanu na Europsko prvenstvo 2020. godine.

U susretu šestog kola skupine I Belgija je rutinski odradila gostovanje u Glasgowu pobijedivši Škotsku sa 4-0 ostvarivši šestu pobjedu.

Sve je bilo gotovo za pola sata, nakon što su gosti zabili tri gola, a strijelci su bili Lukaku (9), Vermalen (24) i Alderweireld (32), a za sva tri gola asistirao je Kevin de Bruyne. Najbolji igrač utakmice u 82. minuti se uspio i sam upisati među strijelce.

Rusija je u Kalinjingradu slomila Kazahstan tek u 89. minuti preko Maria Fernandesa. Cipar je na gostovanju bez većih problema pobijedio San Marino sa 4-0.

Belgija vodi sa 18 bodova, Rusija ima 15, Kazahstan 7, Škotska 6, Cipar 4, a San Marino je bez bodova.

U dvoboju dviju vodećih momčadi skupine C Njemačka je u Belfastu pobijedila do sada neporaženu Sjevernu Irsku sa 2-0. Golove odluke zabili su Marcel Halstenberg (48) i Serge Gnabry (90)

Nizozemska nije imala problema u Estoniji pobijedivši sa 4-0. Dva gola je zabio Ryan Babel (17, 48), a po jednog Memphis Depay (76) i Georginio Wijnaldum (87).

Na ljestvici vode Njemačka i Sjeverna Irska sa po 12 bodova, Nizozemska ima devet, Bjelorusija tri, a na začelju je Estonija bez bodova.

U skupini G Poljska i Austrija su odigrale 0-0, dok je Slovenija u susretu prepunom preokreta pobijedila Izrael sa 3-2.

Slovenija je povela, gosti su okrenuli rezultat, no domaćin je uspio izjednačiti, a u sudačkoj nadoknadi izboriti i pobjedu.

Strijelci za slovensku vrstu koju vodi Matjaž Kek bili su Verbič (43), Bezjak (66) i Šporar (90), a za Izraelce Natcho (50) i Zahavi (63)

Sjeverna Makedonija je na gostovanju pobijedila Latviju sa 2-0, a golove su u razmaku od tri minute zabili Pandev (14) i Bardi (17).

Poljska vodi sa 13 bodova, Slovenija ima 11, Austrija 10, Izrael i Sjeverna Makedonija po osam, a Latvija je bez bodova.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider