Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Ako se stanje ne popravi...''

Bilić nabacio novi izgled pa upozorio na nešto važnije od nogometa: ''Nije bitno gdje živiš i koliko zarađuješ''

Menadžer West Bromwich Albiona Slaven Bilić smatra da je u redu da se pronađe način za završetak nogometne sezone, ali upozorio je na nekoliko stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U videorazgovoru za portugalski Record bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prokomentirao je aktualnu situaciju u nogometnom svijetu. I to nakon dugo vremena s novim izgledom, bez brade.

Hrvatski trener vjeruje da nogomet neće biti ljudima u mislima ako se neće moći sigurno vratiti u rujnu, listopadu ili studenom. Od izbijanja pandemije koronavirusa gotovo sve nogometne lige suspendirane su do daljnjega.

Doduše, trenutačno se razmišlja o nekoliko planova kojima bi se nastavila sezona, ali svi uključuju igranje utakmice bez gledatelja. S obzirom na to da su odigrane tri četvrtine sezone, Bilić smatra da je ispravno što se traži način da se sezona završi.

''Trebali bismo pokušati sve načine kako bismo završili sezonu, čak i ako je potrebno da potraje u rujnu. U Njemačkoj i Italiji planiraju početi s treninzima početkom svibnja, dok u većini zemalja postaje bolje'', izjavio je menadžer WBA-a.

Ipak, ono najvažnije za Bilića je nešto drugo, čak i važnije od nogometa.

''Nogomet nije prioritet, nisam znanstvenik ili ekonomist, ali ako se stanje ne popravi do srpnja, teško će se razmišljati o nogometu. Nije bitno gdje živiš, na kojem kontinentu, gdje radiš i kakvu moć imaš na poslu, koliko zarađuješ ili koliko si utjecajan, svima nam je jednako. Svi smo vrlo mali kao individualci, samo smo dio nečeg velikog'', objasnio je hrvatski stručnjak pa nadodao:

''Ako je moguć scenarij da se završi sezona, trebala bi se završiti. A jedini način da se završi pošteno i legitimno jest omogućiti klubovima da zadrže svoje igrače.''

gol expired Nevjerojatna otkrića legende Milana: ''Real plaćao suce, nisam 20 godina ispričao što se dogodilo u Beogradu'' divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider